Lavina Jahorina Hotel

Gojković: Srbija dobija novu Vladu krajem sljedeće nedjelje

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da očekuje da do kraja sljedeće nedjelje Srbija dobije novu vladu.

 

Gojkovićeva je dodala da očekuje da će iduće nedjelje mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić podnijeti zahtjev da bude zakazana posebna sjednica parlamenta, na kojoj će biti razmatran njen ekspoze i prijedlog za sastav Vlade Srbije.

Brnabić: Vodiću vladu posvećeno i odgovorno

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a "svoj posao pošteno i s ljubavlju". Ona je zahvalila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom povjerenju da vodi Vladu i nastavi reforme, te istakla da je čast služiti svojoj zemlji, prenose beogradski mediji.

 

Prekretnica u srpskoj vladi: Prva žena premijer

Mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić ušla je u vladu prošle godine kao nestranačka ličnost, a u kabinetu Aleksandra Vučića obavljala je funkciju ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

 

Posljednih mjesec dana, kada se u javnosti spekulisalo o imenu novog premijera, Brnabić je na pitanje da li bi bila na čelu vlade jednom prilikom rekla:

 

Srbija prva zaplijenila novu drogu, 800 puta jaču od marihuane

Srbija je prva u svijetu zaplijenila novu drogu koja je 800 puta jača od marihuane, a riječ je o psihoaktivnoj supstanci, sintetičkom kanabinoidu, koji kod ljudi može da izazove teška zdravstvena oštećenja, piše “Blic”.

 

Gugl prekraja granice Srbije

Teritorija Srbije je na mapi internet pretraživača “Gugl” manja za 11.000 hektara, jer je granica prema Hrvatskoj vraćena na onu iz vremena Austrougarske carevine, pišu beogradske “Večernje novosti”.

 

Na vanrednim izborima na Kosovu pet srpskih lista

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju vanredni parlamentarni izbori na kojima pravo glasa ima 1.872.941 građana, od kojih je oko 70.000 Srba.

 

Od 25 prijavljenih kandidatskih lista, pet su podnijeli Srbi, a jedino Srpsku listu podržava predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Biračka mjesta otvorena su od sedam do 19 časova.

 

Crna Gora: Za “ruganje” NATO savezu kazna do 10.000 evra

Krivični zakonik Crne Gore predvidio je novčanu kaznu i do 10.000 evra za onoga ko se bude “rugao” NATO savezu u toj zemlji. Ovako rigorozna kazna predviđena je članom 200 Krivičnog zakonika.

Pages