Lavina Jahorina Hotel

Kolo upisano na listu UNESKA!

Kolo, tradicionalna srpska narodna igra, upisano je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa čovječanstva, što predstavlja veliki uspjeh za srpsku kulturu, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije.

 

Švedski autor knjige o Srebrenici: Hrvatska slavi zločinca, nije joj mjesto u EU

Najtiražniji švedski dnevnik "Aftonbladet" objavio je kolumnu o slavljenju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka u Hrvatskoj koju potpisuje Peter Kadhamar, jedan od najpoznatijih švedskih novinara i autor knjige o Srebrenici.

 

Na Balkan se vratilo 300 terorista

Službene procjene sigurnosnih službi EU-a i zemalja zapadnog Balkana pokazuju kako je, od pojave ID na Bliski istok otišlo ratovati oko hiljadu ljudi s ovih prostora.

 

Dio je poginuo u borbama u Siriji i Iraku, ali dio se vratio u svoju matičnu zemlju, javlja Glas Slavonije.

 

Vratilo ih se 300

Incident u Podgorici: Kamenovan Dom zdravlja

Nepoznate osobe kamenovale su objekat Doma zdravlja u podgoričkom naselju Konik i polomile prozor na ambulanti u kojoj se nalazila doktorka čiji su inicijali R.L., ali ona nije povrijeđena.

 

Iz Doma zdravlja Podgorica navode da nije prvi put da pacijenti ugrožavaju bezbijednost i živote zdravstvenih radnika.

 

"Ubiješ se malo": O'Brajen ismejao samoubistvo Slobodana Praljka

Američki komičar Konan O'Brajen dotakao se slučaja samoubistva ratnog zločinca Slobodana Praljka i od cele situacije napravio skeč za svoj šou.

 

Pretresom ćelije od Praljka pronađeno pismo

Slobodan Praljak ostavio je, osim pisma obitelji, i pismo svojoj odvjetnici Niki Pinter. Pismo je nađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije.

 

Dan nakon samoubistva nazvala ju je nizozemska istražna sutkinja koja provodi istragu o samoubojstvu Slobodana Praljka i rekla odvjetnici da je pri pregledu Praljkove ćelije nađeno i pismo za nju.

 

Interpol uklonio poternicu za Haradinajem?

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sklonjen sa Interpolovog spiska lica traženih na osnovu međunarodne poternice koju je izdala Srbija.

 

To je rekao kosovski ministar pravde Abelard Tahiri, u izjavi za Rojters.

 

Pages