Lavina Jahorina Hotel

Vlada RS izdvaja za višenamjenski helikopter 9,4 miliona KM

Vlada Republike Srpske ovlastila je ministra finansija Zorana Tegeltiju da potpiše ugovor o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 9.400.000 KM za kupovinu višenamjenskog helikoptera sa najpovoljnijim ponuđačem, NLB bankom Banjaluka.

 

Banjaluka: U 2017. uništeno 200 saobraćajnih znakova, šteta 45.000 KM

Za sedam mjeseci tokom 2017. godine u Banjaluci je uništeno ili oštećeno oko 200 saobraćajnih znakova. Gradske vlasti izdvojile su više od 45.000 KM za saniranje štete koja je nastala na saobraćajnoj signalizaciji od početka godine.

 

Opštine u Srpskoj dužne 285 miliona KM

Ukupan dug opština i gradova u Republici Srpskoj po osnovu direktnog zaduženja na kraju prošle godine iznosio je 285,6 miliona KM, a najveći procenat zaduženosti odnosu na prihode imaju Kneževo, Pelagićevo, Doboj i Istočni Stari Grad, podaci su Ministarstva finansija RS.

 

Procurio plin na Laušu, na terenu vatrogasci i policija

Iz rezervoara u stambenoj zgradi u Ulici Crkvena, u banjalučkom naselju Lauš, došlo je do curenja plina, zbog čega su na mjestu događaja i vatrogasci i policija, saznaju "Nezavisne".

Helikopteri OS gase požar u Trebinju

Dva helikoptera “mi-8” Oružanih snaga BiH od ranog jutra gase požar u rejonu planine Viduša i Trebinjskim brdima, koji predstavlja prijetnju stambenim objektima.

 

Požar je zahvatio oko pet hektara šume i niskog rastinja, a zbog nepristupačnog terena može se gasiti samo iz vazduha helikopterom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

 

U školskoj 2017/2018. godini 23 nova udžbenika

U školskoj 2017/2018. godini u Republici Srpskoj učenici će koristiti nova 23 udžbenika, i to 15 u osnovnoj, sedam u srednjoj školi i udžbenik o pčelarstvu za četvrti razred poljoprivredne škole.

 

Za drugi, treći i četvrti razred osnovne škole biće korišteni novi udžbenici iz predmeta Priroda i društvo, te Radna sveska za prirodu i društvo.

 

Cijene voća i povrća skaču za 50 odsto

Prva poskupljenja voća, povrća i stočne hrane, čije je prinose suša drastično umanjila, mogu se očekivati već narednih dana, što će pokrenuti lančano povećanja cijena hrane čiji se vrhunac očekuje na proljeće.

 

Pages