Lavina Jahorina Hotel

Dugoročna vremenska prognoza

Najviša dnevna temperatura vazduha biće 18 do 23, ponegdje na sjeveru i istoku do 25, u višim kotlinskim krajevima i mjestima sa maglom od 15 stepeni celzijusovih.

 

Hag izriče presudu Ratku Mladiću 22. novembra

Uhapšen je u maju 2011. nakon višegodišnjeg skrivanja. Proces pred Tribunalom u Hagu počeo je u godinu dana kasnije.

 

Optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u sedam opština imao razmere genocida, terorisanje stanovništva Sarajevu kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce pripadnika Unprofora, 1992-95.

Evo zbog čega su djevojčicu iz B. Luke pretukle vršnjakinje

Četrnaestogodišnjakinja iz Banjaluke brutalno je pretučena u centru tog grada jer je već duže vrijeme zbog momka bila u sukobu sa vršnjakinjom, saznaju "Nezavisne".

 

Stoga ju je ta vršnjakinja u subotu naveče, zajedno sa još tri četrnaestogodišnjakinje, dočekala u centru Banjaluke, gdje su je pretukle.

 

Govedarica pozvao Dodika da raspusti parlament

Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), pozvao je Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, da raspusti Narodnu skupštinu RS.

 

On je rekao da predsjednik RS u skladu sa članom 72. Ustava RS, i uz konsultacije sa predsjednikom NS RS i predsjednikom Vlade RS treba da donese odluku o raspuštanju parlamenta.

 

Vratili se iz Švedske, na selo kod Dervente

U periodu kada ljudi odlaze u inostranstvo u potrazi za boljom egzistencijom, Jasmina i Džanin su se vratili iz Švedske, “zemlje iz snova” za mnoge naše građane. Shvatili su kaže da tamo vladaju neka drugačija društvena pravila na koja ne mogu i neće da se naviknu.

 

Savez za promjene odbio sastanak sa Dodikom

Predstavnici Saveza za promjene neće se odazvati na konsultativni sastanak, koji je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio za subotu, 14. oktobra, u vezi s radom Suda i Tužilaštva BiH, nezvanično saznaje Fena.

 

Vladika Atanasije posjetio Srbe u Haškom tribunalu

Tokom svog boravka u Holandiji od 5. do 8. oktobra, vladika Atanasije je, zajedno sa protojerejom Vojislavom Bilbijom, duhovnikom pri pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, posjetio pet preostalih pravoslavnih Srba.

 

Pages