Hotel Lavina Jahorina

 

.
Dogovor pao: Pojeftinjenje goriva u RS

Cijena goriva u RS biće umanjena za 5 pfeninga, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu trgovine u Vladi RS kojem su prisustvovali distributeri goriva iz RS i minisatr trgovine i turizma, Predrag Gluhaković, potvrdili su ATV- u distributeri goriva.

Grupa mladih jutros blokirala saobraćaj kod RTRS-a u Banjaluci

Nekoliko desetina mladih okupilo se jutros pored zgrade RTRS-a, kod Administrativnog centra Vlade RS, kako bi ponovo blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva.

 

Predvođeni mladim PDP-ovcem Draškom Stanivukovićem grupa pješaka je neko vrijeme konstantno prelazila preko pješačkog prelaza i tako ometala automobile da prođu.

Otvoren novoizgrađeni kružni tok

Kružna raskrsnica kod Rebrovačke crkve i novi dio Istočnog tranzita svečano su otvoreni.

 

Vrpcu su presjekli gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, premijer Željka Cvijanović kao i Nenad Nešić direktor JP "Putevi" RS.

 

Gradnja kružnog toka koštala je 551 hiljadu maraka dok je spajanje Istočnog tranzita koštalo 850 hiljada KM.

BANJA LUKA - Nova dionica Istočnog tranzita od sutra i zvanično u funkciji (FOTO)

Novoizgrađena dionica Istočnog tranzita, na čiju se gradnju čekalo duže od 30 godina, sutra će i zvanično biti puštena u promet.

 

Sa puštanjem ove saobraćajnice, zajedno sa novim kružnim tokom u Rebrovcu, biće značajno ubrzan saobraćaj u gradu i smanjene gužve u jutarnjim i poslijepodnevnim „špicevima“.

 

Cvijanović: Vlada RS u četvrtak o cijenama goriva

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će Vlada u četvrtak, 14. juna, razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

 

Cvijanovićeva je naglasila da u određenim situacijama postoji prostor da se interveniše bez obzira na otvoreno tržište i pravila tržišne ekonomije.

MUP RS tokom jučerašnjih protesta sankcionisao 142 lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske poziva građane da proteste u vezi sa cijenom naftnih derivata izražavaju u skladu sa nadležnim zakonskim propisima, jer će u suprotnom MUP u skladu sa navedenim propisima sankcionisati prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila.

Vozači treći dan protestuju na ulicama

Blokadom prijedorske petlje treći dan zaredom, danas od 17 časova, više automobila zaustavilo je saobraćaj u znak protesta zbog poskupljenja goriva. Ratko Marić iz Gradiške, rekao je da je došao iz Gradiške samo zbog protesta.

 

"Došao sam podržati ovaj protest u Banjaluci, jer se moramo svi zajedno boriti za nize cijene goriva", rekao je Marić.

Pages