Hotel Lavina Jahorina

 

.
Rusi počeli da testiraju: Vještačka inteligencija "napada"

Novi sistemi s vještačkom inteligencijom, koji će moći da uništavaju mete sa smanjenim učešćem pilota, testiraju se na ruskim jurišnim helikopterima "Mi-28N".

Tramp osniva svemirske snage
Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je odredbu o pokretanju obimnog procesa stvaranja Svemirskih snaga SAD, koje će se baviti prijetnjama u svemiru.
 
Tramp: Evropa da primi borce Islamske države

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da evropske države moraju preuzeti više stotina boraca "Islamske države" zarobljenih u Siriji.

 

Tramp je u decembru objavio da Amerika povlači oko 2.000 američkih vojnika iz Sirije koji su pomagali lokalnim snagama u borbi protiv "Islamske države".

 

Soroš upozorava: EU će se raspasti kao Sovjetski Savez

Ukoliko se Evropska unija ne probudi i ne prepozna unutrašnje i spoljašnje prijetnje završiće kao Sovjetski Savez, izjavio je milijarder Džordž Soroš, aludirajući na raspad sovjetskog bloka 1991. godine.

 

Kako prenosi CNBC Soroš je rekao da Evropa "mjesečari" prema uništenju, a da narod Evrope mora da se probudi prije nego što bude kasno.

 

Maduro španskom premijeru: "Okrvavićeš ruke" ako dođe do puča

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro ponovo je kritikovao evropske zemlje koje su priznale opozicionog lidera Huana Gvaida za predsjednika te zemlje, a naročito je oštru kritiku uputio na račun premijera Španije Pedra Sančesa.

 

Maduro je rekao da će Sančes imati "krv na svojim rukama" ako se izvede puč protiv njega, prenosi AP.

 

Evropa ljuta na Madura, deset zemalja priznalo Gvaida

Maduro je obavestio EU da je ultimatum odbijen i da predsednički izbori u Venecueli neće biti održani. Tvrdi da su nedavni izbori bili legitimni.

 

U međuvremenu, devet zemalja – Portugal, Finska, Nemačka, Holandija, Španija, Francuska, Velika Britanija, Austrija, Švedska, Danska priznale su venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida za “prelaznog“ predsednika.

Pages