Hotel Lavina Jahorina

 

.
Priča o malom virtuozu iz Bijeljine koji učestvuje u humanitarnoj akciji

“Ne postoje izuzeci kad pomažu djeca djeci, čast je ovo meni prava, nek’ sva djeca budu zdrava”, poručio je u stihovima sedmogodišnji virtouz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine, uoči učešća u humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

 

Na putevima u RS skoro 100.000 vozila više nego prije 10 godina

Broj registrovanih vozila u Republici Srpskoj u proteklih deset godina povećan je za 98.739.

 

Naime, po podacima Republičkog zavoda za statistiku i MUP-a RS, 2007. godine vozači u RS imali su 278.339 vozila, dok ih je 377.078 bilo prošle godine.

 

Objavljen novi cjenovnik cigareta i duvana u BiH

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) objavila je novi cjenovnik cigareta koji stupa na snagu od 1. januara 2019. godine.

Matičari otkrivaju: Otkazuju vjenčanja zbog nevjerovatnih stvari

Matičari iz jedne od centralnih beogradskih opština Milena S. i Rade M., koji decenijama rade zajedno, otkrivaju koje su to najčešće svađe među mladencima i gostima koje su se odigrale pred njihovim očima, kroz dugi niz godina koliko obavljaju ovaj posao.

Banjalučanin besplatno čita nalaze onima koji nemaju novca za ljekara

Bojan Kozomara, očni ljekar i vlasnik Očne klinike "Svjetlost" u Banjaluci, uradio je nezamislivo u privatnoj doktorskoj praksi – ponudio je besplatnu ljekarsku pomoć svima koji nemaju dovoljno novca za odlazak kod oftalmologa.

Zidara, tesara, armirača u Doboju nema ni za lijeka

Nema te plate niti uslova rada koji bi građevinske radnike spriječili da napuste posao u Doboju i potraže ga izvan granica BiH, zbog čega u ovom gradu zidara, tesara, armirača nema ni za lijeka, pa trpi građevinska operativa koja zbog manjka radnika često probija rokove za završetak radova.

 

Kako aplicirati za posao u Njemačkoj

Najtraženija zanimanja na tržištu rada u Njemačkoj su i dalje medicinski radnici, ali je u posljednje vrijeme velika potražnja za vaspitačima za sve uzraste, predškolski i školski, a velika je tražnja i za CNC operaterima, variocima, radnicima u gastronomiji i vozačima.

Pages