Lavina Jahorina Hotel

Danas je PREOBRAŽENJE: Dan kada se mijenjaju i gora i voda

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju 19. avgusta praznik posvećen Preobraženju Gospodnjem.

 

Ova svetkovina se u pravoslavlju ubraja u 12 velikih Hristovih praznika, a posvećena je sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor u Svetoj zemlji (Izraelu) kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu.

 

Od ponedjeljka zimski red vožnje u javnom prevozu

Zimski red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području Banjaluke počinje u ponedjeljak, 21. avgusta, pa će biti oko 15 odsto polazaka više u odnosu na ljetnji režim.

 

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve saopšteno je da je u ljetnjem režimu vožnje bio nešto manji broj polazaka zbog školskog raspusta i sezone godišnjih odmora.

Ne biste nikada pogodili: Evo šta Srbi najviše kupuju u robnoj kući "Ikea"

Robnu kuću “Ikea” u Beogradu kod Bubanj potoka u prva četiri dana rada posjetilo je 69.240 ljudi.

 

Najprodavaniji proizvod bila je činija “Oftast family” – 18.000 komada.

Srpska porodica povrijeđena u Grčkoj, a sad treba da plati 15.000 evra

Porodica Davidović iz Sopota, čija su tri člana teže povrijeđena prilikom eksplozije plinske boce tokom kampovanja na Sitoniji u Grčkoj, sada se našla pred novim problemom – nemaju novca da plate troškove liječenja u solunskoj bolnici.

 

Dječaci iz Modriče napravili azil i spasavaju pse i mačke (FOTO)

Kada kažemo”humanost” prvo pomislimo na odnos i suosjećanje prema ljudima, ali isto tako humanost može biti i odnos prema životinjama.

 

Atrakcija u Brodu: Od aviona bez krila napravili cisternu!

Neobično prevozno sredstvo „prošetalo“ se ulicama Broda, a fotografija ovog vozila, koje je oduševilo korisnike društvenih mreža, podijeljena je na Fejsbuk stranici

 

„Uživo sa balkanskih ulica”. „Bora Čorba mu polomio krila“, „Čorba održao obećanje“, komentari su koji su se brzinom munje redali jedan za drugim ispod objave.

Gacko: Medvjed uništio desetine košnica, pčelari ga snimali

U gatačkom selu Zagraci medvjed je u posljednjih nekoliko dana uništio desetine košnica sa pčelama i nanio veliku štetu mještanima koji nemaju način da se izbore sa ovom životinjom.

 

Pages