Hotel Lavina Jahorina

 

.
Bebi dali ime Metohija

Za vikend je rođena beba u Novom Sadu kojoj su roditelji dali ime Metohija.

 

Zdrava tamnokosa djevojčica teška 3,9 kilograma prva je kod Srba koja je dobila ovako neobično ime.

Banjalučanin proizvodi dijelove za NASA

Damir Ljubičić je rođeni Banjalučanin koji od 1995. godine živi i radi u Danskoj, gradu Odenseu. Njegova kompanija proizvodi svemirske komponente za NASA, ESA i od nedavno za Airbus.

 

On je vlasnik i osnivač kompanije Space Composite Structures, za koju je kazao da je nastala kao splet okolnosti, slučajnosti, malo sreće i malo umijeća.

 

Prnjavorčanin upecao zlatnog tolstolobika teškog 62 kilograma

Sportski ribolovac Zoran Stanić iz Prnjavora upecao je na jezeru Drenova kod Prnjavora zlatnog tolstolobika od 62 kilograma, što je prvi ovakav slučaj na tom jezeru.

 

Riba je bila duga 147 centimetara, a Stanić kaže da mu je ovo najznačajniji trofej od kada se bavi sportskim ribolovom

Za koliko se može kupiti najjeftinija kuća u BiH

Oni koji žele da se skuće, a ne raspolažu velikom sumom novca, na internet oglasima mogu pronaći kuću sa okućnicom već za 15.000 KM.

 

Tako kuću od čak 98 kvadrata u Kožuhama, kod Doboja, prodaju za pomenutu cifru, a uz kuću i okućnicu od 2.970 kvadrata, istražili su novinari "Nezavisnih".

 

Danas praznik Pokrova Presvete Bogorodice

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas praznik Pokrova Presvete Bogorodice kao pomen na crkveni događaj kada se Bogorodica tokom bogosluženja javila narodu okupljenom na molitvi.

 

To se desilo 14. oktobra /1. oktobra po starom kalendaru/ 911. godine za vrijeme cara Lava Mudrog, kada je u Bogorodičinoj crkvi zvanoj Vlaherne u Carigradu služeno svenoćno bdenije.

Tako je govorila Milena Dravić: Neznanje i površnost vladaju u svim sferama

"Danas u ovom društvu imamo ogroman problem upravo sa mladima. Mislim da nisu oni krivi. Sve ove godine, unazad 20 godina, učinile su svoje, dovele do nasilja... Jer sve su to u stvari ljudi bez ljubavi, bez ljubavi u porodici, bez ljubavi tamo gde se kreću.

Slijepi Miladin Dragojević i Svetlana Vojvodić vezani zajedno istrčali polumaraton

Ljudski organizam u cijelosti funkcioniše na bazi dobro orkestriranog reda. Možda se ne čini tako, ali ispod površine kože smo svi jednaki, u svima nama kuca srce junaka koje samo treba da ispoljimo i svu svoju energiju usmjerimo na nešto fino, na rušenje barijera, na nove poduhvate i da iza sebe ostavimo neizbrisiv trag.

Pages