Hotel Lavina Jahorina

 

.
Razotkrili prevare u isplatama penzija i uštedjeli 33 miliona KM

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS je zbog neblagovremenog dostavljanja dokumentacije od 2012. do kraja oktobra ove godine obustavio isplatu penzije za 200.647 korisnika, a nakon kompletiranja dokumentacije u isplatu je ponovo uključeno 43.747 korisnika ili približno tek svaki peti.

Timoti Les: Sve što Dodik radi ima svrhu

Sve što Milorad Dodik kao srpski član Predsjedništva BiH radi u Sarajevu ima svrhu, i on će iskoristiti priliku da proba postići ciljeve koje je davno sebi postavio, počevši od zatvaranja kancelarije visokog predstavnika i povratka izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu, smatra direktor organizacije "Nova Evropa" za procjene političkih rizika Timoti Les.

Ovo su najpretraživaniji pojmovi na "srpskom" Googleu u 2018. godini

Kompanija Google danas je objavila rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih termina na Internetu u 2018. godini, dajući tako jedinstveni uvid u najznačajnije momente i onlajn trendove u Srbiji.

 

Osnovci zajedno izvodili pravoslavnu i islamsku duhovnu muziku FOTO
Učenici mostarske Četvrte osnovne škole danas su posjetili Sabornu crkvu u Mostaru gdje su zajedno izvodili pravoslavnu i islamsku duhovnu muziku, te čitali citate iz Biblije i Kurana.

 

Pravoslavni vjeroučitelj Njegoš Veljančić rekao je da je sa zadovoljstvom prihvatio ideju da djeca zajedno posjete džamiju, a potom i crkvu. 

Opljačkao i silovao staricu

Pripadnici MUP-a USK priveli su danas muškarca I.R. (43) iz Cazina, koji se sumnjiči da je u protekli petak, u mjestu Bunarevi, nadomak tog grada, silovao staricu K.M. (81).

Komšić: Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsjedništva

Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsjedništva BiH, izjavio je hrvatski član kolektivnog šefa države, Željko Komšić, povodom insistiranja predsjedavajućeg Milorada Dodika na isticanju zastave Republike Srpske.

Bračni par nađen mrtav u bunaru

Bračni par iz Poljne kod Trstenika S. A. (57) i Č. A. (50) nađeni su bez znakova života u bunaru.

Pages