Hotel Lavina Jahorina

 

.

Dječak (13) umro od uboda ose, doktor mu dao pogrešan lijek!

Dečak (13) umro od uboda ose, doktor mu dao pogrešan lek!

Familija Danijela Čakarevića Dase (13) tvrdi da mališan nije bio alergičan i da mu je dr Božidar Petrović propisao samo sirup i pustio ga kući umesto da ga zadrži u bolnici

Danijel Čakarević zvani Dasa (13) iz sela Mirosaljci kod Arilja preminuo je prekjuče nakon što ga je ubola osa, a familija tvrdi da bi mališan bio živ da mu doktor u Domu zdravlja u Arilju nije dao pogrešan lek!
- Cela porodica je u šoku, ovo je neverovatna tragedija za sve nas, ne znam kako dalje da živimo! Dasa je bio divno dete, pametan, živahan, sportista... Ceo život bio je pred mojim unukom, zar da umre od uboda običnog insekta - skrhan bolom priča deda nesrećno nastradalog dečaka Milenko Čakarević.

Danijela je osa ujela u ruku u sredu dok se napolju igrao s drugarima, ali taj dan nije imao nikakvih tegoba.

temperatura

- Nije ga ništa bolelo, ali smo na mesto uboda stavili melem i poslali ga na spavanje. U četvrtak ujutro me je probudio plačući od bolova i sa visokom temperaturom. Cela ruka mu je bila natečena! Odmah smo ga odvezli u Dom zdravlja u Arilju - priseća deda.

Prema njegovim rečima, pregledao ga je pedijatar Božidar Petrović, koji mu je prepisao sirup „presing“, koji inače pripada grupi antihistaminika, odnosno lekova protiv alergije.
- Danijel je u toku dana bio živahan, pomagao nam je po kući, igrao se sa drugarima i šutirao loptu. Bol i temperatura su se nakratko povukli. Uveče je ponovo popio propisanu dozu sirupa, a posle sat vremena samo je poplaveo i pao na krevet - jecajući priča Milenko.

Danijela su odmah odvezli u Dom zdravlja, odakle je prebačen u bolnicu u Užicu, gde je preminuo isto veče. Ivan, blizak rod porodice pokojnog dečaka, ističe da su sigurni da je u pitanju lekarska greška.
- Kako je doktor mogao da mu da samo sirup i pusti ga kući! Dete je bilo apsolutno zdravo i nikada nije bio alergičan ni na šta. Roditelji su u šoku i ne mogu sada da razmišljaju o tome, ali ostatak porodice je siguran da je u pitanju nemar lekara. Obdukcija nije ni rađena, a uzrok smrti se ne zna - naglašava Ivan.

Doktor ćuti

Doktor Božidar Petrović, koji je pregledao preminulog dečaka i prepisao mu sirup, nije želeo da priča za novine, kratko poručivši:
- Odgovor o uzroku smrti ovog pacijenta mogu dati odgovarajući stručnjaci iz medicinske struke - rekao je Petrović, koji je donedavno bio na poziciji direktora Doma zdravlja u Arilju.

U kovčeg školski ranac i lopta
MAJKA JELENA: SINE, OTVORI OČI!

Roditelji malenog Danijela, kao i njegove četiri sestre, bili su skrhani bolom i nisu smogli snage da razgovaraju s novinarima Kurira. Neutešna majka je zatražila da se otvori mali beli kovčeg.
- Sine, trebalo je sada da kreneš u školu, evo ti džeparac! Ustani, otvori oči - neutešna je bila majka Jelena, dok je u kovčeg spuštala školski ranac sa knjigama i košarkašku loptu.

Kurir