Hotel Lavina Jahorina

 

.

Zavod za zapošljavanje RS nudi program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo

Zavod za zapošljavanje RS nudi program obuke za tehničku obradu drveta i pčelarstvo

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i razvojna agencija LIR iz Banjaluke raspisali su poziv za prijavu zainteresovanih lica za učešće u programu obuke za tehničku obradu drveta ili obuke u pčelarstvu.

 

Obuka za tehničku obradu drveta biće sprovedena u saradnji sa preduzećima koja posluju u sektoru prerade drveta, kako bi se omogućilo sticanje vještina direktno primjenjivih u privredi i olakšao pronalazak zaposlenja.

 

Svi polaznici koji uspješno završe program obuke u pčelarstvu dobiće pet košnica sa pčelinjim zajednicama, te prateći alat.

 

Uslov kako bi lice bilo uključeno u program obuke i dobilo košnice jeste da po završetku obuke registruje nekomercijalno poljoprivredno gazdinstvo ili neku drugu poljoprivrednu djelatnost.

Broj mjesta za obuku za tehničku obradu drveta ograničen je na 60, a za obuku u pčelarstvu na 10, navodi se u pozivu koji je objavio Zavod za zapošljavanje Srpske.

 

Svi zainteresovani za učešće u navedenim obukama treba da se jave biroima za zapošljavanje u Banjaluci, Laktašima i Čelincu do 28. februara.

 

Poziv je raspisan u okviru projekta "Jačanje_lokalnog partnerstva za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti" koji finansira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada.

 

Više informacija možete pronaći na internet stranicama

 

http://www.partnerstvo.ba/

 

http://www.lir.ba/

 

ATV