Hotel Lavina Jahorina

 

.

Dodik: Kormak me optužuje bez argumenata

Dodik: Kormak me optužuje bez argumenata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uloga svakog ambasadora da čuva čast i ugled zemlje koja ga je poslala u misiju, te da nema sumnje da je takva uloga i ambasadora SAD u BiH Morin Kormak, ali je “nemalo iznenađen činjenicom da je iznijela enormne laži na njegov račun”.

 

“Kormakova je ambasador moćne zemlje koja je dala nemjerljiv doprinos na uspostavljanju mira u BiH i stoga sam nemalo iznenađen da je iznijela enormne laži na moj račun, optužujući me bez argumenata da ne govorim istinu, iako bi i sama, u časovima iskrenosti, vjerovatno priznala da je lobirala za kandidaturu Mirka Šarovića za funkciju člana Predsjedništva BiH”, rekao je Dodik Srni na pitanje da prokomentariše stav američke Ambasade da je Dodikova tvrdnja da SAD žele vidjeti Šarovića na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH “neosnovana i lažna”.

Predsjednik Srpske je naglasio da razumije Kormakovu, jer bi njeno priznanje značilo priznanje grubog mješanja u unutrašnje stvari državne zajednice, pošto je pokušala da flagrantno vrši pritisak i uticaj na kandidovanje za predstojeće izbore u BiH.

 

“Cijela istina je da je gospođa Kormak uskom krugu saopštila i svog favorita za predsjednika Republike Srpske. Ali, o tome drugi put. Takva arogancija nije dozvoljena nigdje pa ni kod nas, bez obzira na bilo čiju moć”, istakao je Dodik.

 

On je naglasio da bi ambasador Morin Kormak morala da zna da miješanje u unutrašnje poslove jedne zemlje ne doprinosi njenom napretku, već je samo destabilizuje.

 

Srna