Hotel Lavina Jahorina

 

.

Policijski pretres: Odakle tolika gotovina kod Mamića?

Policijski pretres: Odakle tolika gotovina kod Mamića?

ZAGREB - U prisutnosti svjedoka pretresa i advokata osumnjičenoga novac je pomno popisan i zaplijenjen. Brojanjem su došli do cifre od gotovo 400.000 evra.

Policajci koji su vršili pretres kuća osumnjičenika Zdravka Mamića, Sandra Stipančića i ostalih, doživjeli su veliko iznenađenje kada su naišli na hrpu novaca. Toliku količinu snopova novčanica su mogli samo vidjeti na filmovima, svjedoče policajci, piše Jutarnji. U prisutnosti svjedoka pretresa i advokata osumnjičenoga novac je pomno popisan i zapljenjen. Brojanjem su došli do cifre od gotovo 400.000 evra. 

Tako veliku zapljenu govore u policiji ne pamte. Još kada se uzme u obzir da je u pretresima kod ostalih osumnjičenika, Igora Krote i Marija Mamića, nađeno i oduzeto još oko 200.000 evra. Dakle, približno 600.000 evra u gotovini oduzela je policija tokom samo jednog jutra. Ono što je zanimljivo je pronalazak gotovine kod Marija Mamića. Naime, tokom pretresa njegove kuće na Tuškancu bila je prisutna i supruga osumnjičenog Monika Kravić Mamić. Policajci su pregleli i sadržaj njezine torbe i opet su se uspjeli iznenaditi. U torbici je pronađeno više od 100.000 evra u gotovini.

Osim gotovine, prema, policija je u provedenim pretresima oduzeta i opsežnu dokumentaciju, po kojima se vide i sporna plaćanja i “poslovanje” Stipančićevih i Krotin ih off-shore tvrtki.

Međutim, zanimljivi su podaci istražilaca iz Ministarstva finansija RH o priljevu novaca na domaće račune voditelja tih off-shore firmi. Tako su se, prema nalazu poreznika i bez poznatog porijekla, uplate na devizne račune Igora Krote i njegove bivše supruge u proteklih deset godina ‘popele’ skoro 15 milijuna evra.

Računi Sandra Stipančića i njegove supruge u istom su se tom razdoblju obogatili za oko milijun evra, milion kuna i oko 200.000 funti, isto tako bez vidljivog porijekla.

(Nezavisne novine)