Hotel Lavina Jahorina

 

.

Bivši radnik pucao na zaposlene, dvoje mrtvih

Bivši radnik pucao na zaposlene, dvoje mrtvih

U Ruzveltovoj ulici u Beogradu dogodila se pucnjava u kojoj je jedna osoba nastradala, dvije osobe su teško ranjene, dok je napadač kasnije u svom stanu pokušao da se raznese bombom.

 

Nezvanično, Nebojša S. (30), koji je dobio otkaz prije nekoliko dana u firmi “Privredni savjetnik za informacione tehnologije”, koja se bavi izradom softvera, izrevoltiran je došao u prostorije gdje je nekada radio.

 

On je izvadio pištolj i jednom zaposlenom pucao direktno u glavu, a zatim je nastavio da puca.

 

Kako je saopšteno iz MUP-a on je oko 11 sati ispalio više pojektila iz pištolja u pravcu dvojice radnika, dok je treći skočio kroz prozor.

– Naša ekipa je u Ruzveltovoj 55 konstatovala smrt osobe stare oko 30 godina. U Ulici Nikodina Miloša, što je nedaleko odatle, jedna osoba je skočila kroz prozor sa visine oko pet, šest metara i zadobila teške povrede. Još jedna osoba ima ustrelne rane grudnog koša iznad srca, kao i desne šake – kaže Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

 

Napadač je, kako nezvanično saznajemo, uspio da pobjegne sa lica mjesta i uputio se u stan u Ulici vojvode Savatija gdje je aktivirao bombu i pokušao da izvrši samoubistvo.

 

On je pronađen u stanu sa teškim tjelesnim povredama i prebačen je na reanimaciju Urgentnog centra.

 

Ekipi Hitne pomoći je na ovoj lokaciji prijavljen požar.

 

– U Ulici vojvode Savatija naša ekipa je zatekla čovjeka sa ustrelnom ranom na čelu i opekotine i sa teškim povredama je upućen na reanimaciju – kaže Macura. Pucnjava se, inače, dogodila u neposrednoj blizini Novog groblja, gdje se danas obilježava godišnjica smrti bivšeg premijera Zorana Đinđića.

 

Blic