Hotel Lavina Jahorina

 

.

Za Hasanbašića predložen pritvor

Za Hasanbašića predložen pritvor

Republičko javno tužilaštvo predložilo je pritvor za Mustafu Hasanbašića iz Tešnja, osumnjičenog za pokušaj ubistva policajca u Doboju, nakon čega je automobilom pobjegao ka Maglaju, gdje je uhapšen.

 

Hasanbašić je osumnjičen za krivična djela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom prinuda, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

 

Mjere pritvora su predložene zbog bojazni od bjekstva, kao i zbog osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i zbog bojazni da će Hasanbašić ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

 

Pritvor mu je predložen i zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koja je posebno teška na način izvršenja djela. ja.

Mjere pritvora su predložene i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenosti građana.

 

O mjerama pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 

Pripadnici Policijske uprave Doboj su u petak, 9. marta, u mjestu Miljkovac primijetili automobil u kome su se nalazili Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja.

 

Policija je prepoznala Hasanbašića za kojim je raspisana potjernica nakon čega su nastojali da ih uhapse. Hasanbašić i Ćosović su odmah iz pištolja zapucali na dvojicu dobojskih policajaca nakon čega su ih i fizički napali.

 

Hasanbašić je uspio da pobjegne dok je Ćosović uhapšen i sproveden u dobojsku bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

 

Prilikom bjekstva Hasanbašić je od jednog taksiste oteo automobil i uspio izbjeći policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne, te je pobjegao ka Maglaju gdje je u subotu, 10. marta, oko 16.15 časova u mjestu Jablanica i uhapšen.

 

Nakon što su ga uhapsili pripadnici policije Zeničko-dobojskog kantona, on je u subotu tokom noći predat u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

 

Ćosović je, pošto mu je ukazana ljekarska pomoć, u subotu, 10. marta, ujutro pokušao pobjeći skokom kroz prozor sobe na trećem spratu dobojske bolnice, u čemu je spriječen.

 

Tojagićeva je rekla da bi Ćosović do kraja dana trebalo da bude predat u Republičko javno tužilaštvo radi daljeg postupan

 

Srna, foto N1