Hotel Lavina Jahorina

 

.

Strava u Sarajevu: Oteo šestogodišnjeg dječaka pa ga silovao

Strava u Sarajevu: Oteo šestogodišnjeg dječaka pa ga silovao

Stravičan slučaj seksualnog zlostavljanja djeteta u sarajevskom naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva zgrozio je bh. javnost.

 

Elnes Hujić (19) preksinoć je u 20.30 sati na ulici zgrabio šestogodišnjeg dječaka koji živi u komšiluku, te ge je odnio u svoju kuću, gdje ga je brutalno silovao! Kako Avaz prenosi dijete se vraćalo kući od babe, kod koje je bilo i igralo se.

 

U tom momentu je naišao Hujić te ga je oteo. Zatim je utrčao u jednu od prostorija svoje kuće te je skinuo dječaka, koji je vrištao. Prema riječima strica nesretnog dječaka, dijete je vrištalo u očaju. Hujić ga je ljubio, strgnuo mu odjeću te ga silovao.

 

Dječak je potom otišao kući istraumiran te je ispričao majci šta mu se dogodilo.

 

Članovi porodice pozvali su policiju, a dječaka su roditelji odmah odvezli u Pedijatrijsku kliniku, gdje su ga ljekari pregledali te potvrdili da je nad njim izvršeno seksualno nasilje. Izuzeti brisevi Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje istražitelji vjeruju da pripadaju Hujiću.

On je 24 sata zadržan u policijskim prostorijama, gdje je saslušan.

 

Kako otkriva izvor Avaza blizak istrazi, osumnjičeni Hujić isprva je negirao zločin da bi se u jednom momentu pravdao da je bio pijan.

 

Ovaj mučni slučaj preuzeo je sudija za maloljetnike, koji je naredio pokretanje istrage, vještačenje tragova, a predložio je da se Hujiću odredi jednomjesečni pritvor.

 

Dijete nakon pregleda od straha nije smjelo ući u svoju kuću, a po dolasku iz bolnice, od straha nije smjelo izaći iz automobila.

 

Zbog toga ga je stric odveo sa majkom svojoj kući. I ranije uznemiravao mališane Dijete je doživjelo ogromne traume i u sve su uključeni Centar za socijalni rad te dječiji psiholog.

 

Kako su otkrili članovi porodice nesretnog djeteta, Hujić je i ranije uznemiravao mališane u njihovom naselju, ali se niko nije nadao da bi mogao počiniti ovako stravičan zločin.

 

avaz.ba