Hotel Lavina Jahorina

 

.

Lažni električari u Banjaluci traže novac od građana

Lažni električari u Banjaluci traže novac od građana

Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka upozorilo je građane da su se na području ovog grada pojavila lica koja se lažno predstavljaju kao radnici tog preduzeća, tražeći novac od kupaca električne energije.

 

"Prema našim saznanjima, ta lica se lažno predstavljaju kao prethodnica ekipe električara 'Elektrokrajine' ili Radne jedinice 'Elektrodistribucija' Banjaluka koji će, navodno, izvršiti izmještanje mjernih uređaja, odnosno brojila, iz objekata kupaca električne energije, te za te usluge traže da im kupci na licu mjesta u gotovini isplate određeni novčani iznos", rekli su u "Elektrokrajini".

U "Elektrokrajini" kažu da su Policijskoj upravi Banjaluka prijavili jedan slučaj ove vrste prevare. Kako saznajemo, jednu ženu lažni električari su na ovaj način prevarili za 150 KM.

 

Ova prevarena žena, kako saznajemo, živi u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka u banjalučkom naselju Lazarevo 1.

 

Takođe saznajemo da je moguće da je bilo još ovakvih slučajeva.

 

Iz "Elektrokrajine" su obavijestili kupce električne energije da ovlašteni terenski radnici ovog preduzeća ne mogu tražiti uplatu na licu mjesta, pogotovo u gotovini, za bilo kakve usluge, ističući da se naplata isključivo obavlja preko žiro računa.

 

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da su u srijedu zaprimili prijavu u kojoj se navodi da se "nepoznato muško lice oštećenoj lažno predstavilo kao radnik preduzeća iz Banjaluke, u čije ime je izvršilo uslugu i uzelo novac".

 

Nezavisne novine