Hotel Lavina Jahorina

 

.

Volkswagen mijenja logo

Volkswagen mijenja logo

Volkswagen će u 2019. godini promijeniti logo, a novi logo te kompanije trebao bi biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih. Kompanija bi novi logo trebala dobiti već sljedeće godine.

 

Proizvođač automobila ističe kako bi on trebao biti savremeniji u odnosu na stare kao i od ovog koji se trenutno koristi.

 

Iz Volkswagena dodaju da će se u novom logu odmaknuti od slova "V" i "W" koja su bila standard svih dosadašnjih oznaka od osnivanja tridesetih godina prošlog vijeka.

 

Razlog ovih promjena sigurno je afera Dieselgate, najveća u istoriji Volkswagena, ali i jedna od najvećih u autoindustriji. Dieselgate je uzrokovao drastične promjene u poslovanju, a potom su se na sve nadovezali najnoviji trendovi, posebno oni u vezi s elektrifikacijom.

 

Spremni na promjenu imidža A kako bi sve bilo spremno, Volkswagen je spreman na sve, pa i na promjenu imidža kompanije. Prvi čovjek VW-ovog marketinga Jochen Sengpiehl rekao je kako će Volkswagen popraviti svoj imidž tako što će biti "manje njemački".

 

"Marka nije u dobrom stanju uporedimo li je s prijašnjim godinama", a jedan od razloga je što želi biti "previše njemački", a to je VW-ove modele učinilo manje privlačnima, pojašnjava VW-ov kreator Sengpiehl.

 

U svojoj misiji da se približi potrošačima Volkswagen će biti aktivniji na društvenim mrežama i u digitalnoj promociji.

 

A upravo će marketing biti presudan u budućnosti, jer će VW morati opravdati nešto višu cijenu svojih proizvoda, ali i nagovoriti potrošače da pređu na struju i izaberu neki od I.D. modela.

 

Još se ne zna kako će izgledati novi logo Prema informacijama koje je objavila agencija Bloomberg, u Volkswagenu još uvijek nemaju konačan oblik i dizajn novog loga.

 

Iako su promjene kod velikih brendova normalne, odluka o mijenjanju posvuda prepoznatog "VW" loga na nešto potpuno novo i drugačije mogla bi biti svojevrsno kockanje, piše auto.ndtv.

 

Očekuju kako će se proizvođač automobila ipak odlučiti na manje promjene kao i za toplije boje u izradi dizajna novog loga.

 

index.hr