Hotel Lavina Jahorina

 

.

Zbog zamjene beba smijenjena načelnica odjeljenja i glavna sestra

Zbog zamjene beba smijenjena načelnica odjeljenja i glavna sestra

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre zbog čijeg je propusta sa porodilišta otpuštena majka sa tuđom bebom, jer se osnovano sumnja da je riječ o sabotaži, a ne o slučajnom propustu.

 

Iz Kliničkog centra je saopšteno da su dužnosti razriješene načelnica i glavna sestra Odjeljenja za terminsku novorođenčad i protiv njih su pokrenuti disciplinski postupci, kao i protiv ljekara-neonatologa koji je bio dežurni spornog dana.

 

Menadžment Kliničkog centra ispituje sve okolnosti incidenta i do sada je utvrđeno da nije riječ o sistemskoj greški, već o nesavjesnom radu pojedinca.

“Da je medicinska sestra ispoštovala procedure i protokole Kliničkog centra Crne Gore u vezi sa otpustom porodilja i novorođenčadi ne bi bio moguć ovakav propust, koji je nanio veliku štetu našoj ustanovi i uznemirio javnost”, navodi se u saopštenju.

 

Iz Kliničkog centra Crne Gore napominju da ovakav incident do sada nije zabilježen u ovoj zdravstvenoj ustanovi i ističu da će svi odgovorni biti najstrože sankcionisani.

 

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici je, zbog propusta medicinske sestre, otpuštena majka sa tuđom bebom. Prilikom jučerašnjeg otpusta medicinska sestra i porodilja nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj.

 

Srna