Hotel Lavina Jahorina

 

.

Kosmet: Policija pokušala da spriječi odlazak srpskih đaka na ekskurziju

Kosmet: Policija pokušala da spriječi odlazak srpskih đaka na ekskurziju

Kosovska policijska služba nije dozvolila jutros Autoprevoziku “Škorpion” iz Vranja da preko prelaza Bela zemlja uđe na teritoriju Kosova, gdje je u opštini Ranilug trebalo da preuzme oko sto učenika Osnovne škole “Veljko Dugošević” i preveze ih do Jagodine na jednodnevnu ekskurziju, prenijeli su Srni zvaničnici te škole.

 

“Učenici su trebali da krenu u 6.00 časova iz Raniluga, ali je Kosovska policija zabranila autoprevozniku da zbog nedostatka kosovske dozvole za obavljanje delatnosti prevoza uđe na teritoriju Kosova i Metohije”, kaže za Srnu nastavnik Milan Aritonović, jedan od organizatora đačke ekskurzije.

Roditelji su morali da se organizuju i prevezu djecu od Raniluga do Končulja, na teritoriju centralne Srbije odakle su učenici sa nastavnicima poslije skoro sat i po čekanja krenuli put Jagodine.

 

Aritonović kaže da je Autoprevoznik “Škorpion” na tenderu koji je škola raspisala bio najpovoljniji ponuđač i da se nijedan firma registrovana na Kosovu i Metohiji nije javila na tender.

 

“Plaćamo cenu administrativnih prepreka”, kaže Aritonović, navodeći da su učenici srednjih škola prije nekoliko dana neometano otputovali na ekskurziju iz Raniluga, iako je prevoznik, takođe, bila firma “Škorpion” iz Vranja.

 

On ističe da je u pitanju iživljavanje pripadnika Kosovske policijske službe pošto jutros organizatorima nisu uspjeli da stave na uvid propis kojim se zabranjuje ulazak na teritoriju Kosova i Metohije autoprevoznicima koji nemaju kosovsku licencu za obavljanje djelatnosti.

 

Srna