Hotel Lavina Jahorina

 

.

Grom pogodio kamenu kuću, kamenje polupalo okolna vozila

Grom pogodio kamenu kuću, kamenje polupalo okolna vozila

Usljed jakog nevremena praćenog grmljavinom koje je noćas pogodilo šire područje Drniša, grom je udario u ruševine stare kamene kuće na drniškoj Gradini sa koje se kamenje razletjelo po okolnim kućama i automobilima i jako ih oštetilo.

 

Riječ je o objektu zaštićene kulturne vrijednosti, u Drnišu poznatom kao kuća Nakića na kojoj je u skladu sa uputama konzervatora potrebno učiniti privremenu zaštitu radi sprečavanja ugrožavanja prolaznika pored objekta.

Što se tiče oštećenih vozila, potrebno je sa osiguravajućim društvom utvrditi modalitete odštete. Dva oštećena vozila vlasništvo su porodice Hrga.

 

"Grom je tako jako udario da sam pomislila da je granata. Djeca su se uz krik probudila. Kad sam pogledala vani imala sam šta vidjeti, ali hvala Bogu pa je nastala samo materijalna šteta", ispričala je Milena Potkrajšek Hrga dodajući da su jedan automobil kupili tek prije nekoliko dana.

 

Ona kaže da su njoj i brojnim komšijama nastala velika oštećenja i na bijeloj tehnici, jer su pregorjeli televizori, frižideri i druga bijela tehnika.

 

index.hr