Hotel Lavina Jahorina

 

.

Tramp i Kim potpisali istorijski dokument (FOTO)

Tramp i Kim potpisali istorijski dokument (FOTO)

Sastankom i rukovanjem u Singapuru, američki predsjednik Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong Un ispisali su novu stranicu istorije.ramp i Kim Džong Un potpisali su zajednički dokument.

 

Sjevernokorejski lider je izjavio na ceremoniji potpisivanja da je sastanak koji je održan u Singapuru bio istorijski.

 

- Kim Džong Un i ja samo razvili specijalnu vezu. Bila mi je čast da budem s tobom - rekao je Tramp Kimu i najavio da će proces denuklearizacije početi veoma brzo.

 

- Mi započinjemo ovaj proces brzo, veoma, veoma brzo.

 

Apsolutno - poručio je američki predsjednik. Tram je izjavio da je potpisan "detaljan" dokument. - Odlučili smo da ostavimo prošlost iza sebe potpisujući istorijski dokument - rekao je on.

 

Fotografija dokumenta pokazuje da su se lideri saglasili da će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluostrva i uspostavljanju novih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje.

 

"Predsjednici Tramp i Kim Džong Un su proveli iscrpnu, opsežnu i iskrenu razmjenu mišljenja o pitanjima koja se odnose na uspostavljanje novih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje te na izgradnju dugotrajnog i snažnog mirovnog režima na Korejskom poluostrvu. Predsjednik Tramp se obavezao da će pružiti bezbjednosne garancije Sjevernoj Koreji, dok je predsjednik Kim Džong Un potvrdio čvrstu i odlučnu opredijeljenost da završi denuklearizaciju Korejskog poluostrva", piše u sporazumu.

 

Kim je rekao da će svijet vidjeti velike promjene. Dok su stajali ispred zastava dvije zemlje, Tramp i Kim su se i posljednji put rukovali u SingapuruSastanak američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera počeo je rukovanjem, a zatim se sjevernokorejski lider obratio predsjedniku SAD na engleskom i to riječima:

 

"Drago mi je da se upoznajemo, predsjedniče".

 

Nakon susreta "oči u oči" koji je, kako Bijela kuća navodi, trajao 38 minuta, Kim i Tramp nastavili su sastanke dvije delegacije. Održan je i radni ručak, nakon kojeg su dvojica lidera prošetali.