Hotel Lavina Jahorina

 

.

Nutricionista otkriva jednu namirnicu koja je ključna za mršavljenje

Nutricionista otkriva jednu namirnicu koja je ključna za mršavljenje

Dijetetičarka Šeron Natoli otkrila je da su jaja namirnica uz pomoć koje možete da smršate i dovedete telo do željene težine.

 

Dok mnogi smatraju da je za izgradnju mišića ključno da u svoju ishranu uključne proteinske pudere ili suplemente, činjenica je da možete da jedete jedno ili dva jajeta za doručak, ručak i večeru i brzo dovedete telo do savršenstva, piše Dejli mejl.

 

Vodeća dijetetičarka i autorka Šeron Natoli nedavno je objasnila da uključivanjem jaja u svakodnevnu ishranu je jednostavan način da pomognete telu da se oporavi nakon treninga.

 

"Pre nego što potrošite novac na skupe suplemente i dijetetsku hranu, uvedite jaja u svoj nedeljne obroke ili plan ishrane jer su oni proteinska bomba", ističe Šeron i napominje da "neki proteinski slatkiši, za razliku od jaja, često dolaze sa velikim brojem sastojaka, veštačkih boja i zaslađivačima".

Nedavna studija je takođe pronašla da je za izgradnju mišića mnogo bolje pojesti celo jaje nakon vežbanja nego samo belance.

Kada je reč o pravoj količini jaja, iz Austalian Egg kažu da "holesterol u jajima nije loš za vas i da su dva na dan apsulutno u redu".

Studije su pokazale da doručak bogat proteinom može da poveća osećaj zadovoljstva i smanji osećaj gladi.

 

Pored selena, jaja takođe sadrže dosta vitamina B, ukljućujući vitamin B12, B5, B1, B2 i biotin. Unos vitamina B povoljno deluje na kožu, kosu i nokte.

Kompleks ovih vitamina pomaže u jačanju elastičnosti kože i smanjuje oštećenja izazvana slobodnim radikalima. Drugi benefiti su jačanje imunog sistema, bolje pamćenje i ojačavanje mišića.

 

b92