Hotel Lavina Jahorina

 

.

Američki naučnik ubio ženu Srpkinju i njihovog sina

Američki naučnik ubio ženu Srpkinju i njihovog sina

Policija je pronašla prije nekoliko sati tri tijela u porodičnoj kući u mjestu Redondo Bič u Kaliforniji, a prema pisanji "EBC-ja" fatalne metke ispalio je američki naučnik, Mark Vatz (48).

 

Na licu mjesta ubio je suprugu Ivanu, inače Srpkinju i 13-godišnjeg sina Makanija, a onda je i sebi presudio. Komšija Redži Lucero pozvao je policiju kada je čuo pucnjeve iz kuće Vatz.

 

"Mark je imao probleme sa leđima i bio je konstantno u bolovima, a sve je to posljedica ozbiljne saobraćajne nezgode. Bio je očajan zbog toga, ali je bio dobar prijatelj. Dolazio je u moju kuću, popili bismo po koju, pričali... Žao mi je, ali nisam iznenađen. Nije mu bilo spasa. Iako je koristio lijekove protiv bolova, Marku su ljekari rekli da ne mogu ništa da učine za njega", rekao je za "EBC " Lucero i dodao da je Mark bio naučnik.

Ivana Vatz je radila četiri godine kao specijalista za upravljanje proizvodima u firmi "Matel".

 

"Svi u Matelu su izuzetno tužni zbog ove situacije. Ivana je bila poseban član ove porodice, i neizmjerno će nam nedostajati", rekli su čelnici firme u kojoj je radila.

 

Porodični prijatelj, Dženifer Bir, rekla je za tamošnje medije da je Ivana došla u SAD iz Srbije kada je imala 12 godina, a udala se za svoju srednjoškolsku ljubav. Ona je dodala da je Ivana tražila svom suprugu Marku da posjeti terapeutra za depresiju, ali nažalost to se nije desilo.

 

Blic