Hotel Lavina Jahorina

 

.

Prikupljen novac za liječenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića

Prikupljen novac za liječenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića
Fondacija "Podrži život" je objavila saopštenje u kom navodi da je prikupljen novac za liječenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića.
 

Navedeno je da su uz pomoć dobrih i humanih ljudi prikupljena sredstva, koja su Dušanu bila potrebna zbog nastavka lječenja u Barseloni“.

 

Osnivač i predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Podrži život" Sergej Trifunović potvrdio je da je prikupljen novac za lječenje Dušana Todorovića, ali i uputio apel da se nastavi sa slanjem SMS poruka na broj 5757 jer još petoro djece čeka na šansu za izlječenje.

 

"Fondacija je od četvrtka 6. septembra do 15. septembra ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni tokom dana na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak. Fondacija će u ponedjeljak javno dostaviti izvještaje o preostalim sredstvima, nezvaničnom broju SMS poruka i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute", navodi se.

Devet dana poslije pokretanja akcije, Dušanovo ime je na konferenciji za medije spomenuo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je "zamolio ministra zdravlja i premijerku da se država odrekne dijela budžetskih rezervi kako bi pomogla mališanu".

 

Fondacija je, pak, objavila da je Dušanovo liječenje omogućila anonimna osoba koja je direktno uplatila novac bolnici.

 

"Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj akciji učestvovali, posebno je bila hitna i svaki dan, sat i minut su bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez posredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije", dodaje se.

 

Dušan Todorović je četvorogodišnji dječak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promjene, zbog kojih je hitno morao da ode na liječenje.

 

B92