Hotel Lavina Jahorina

 

.

Vučić: Mir se ne pravi na politici dugih cevi

Vučić: Mir se ne pravi na politici dugih cevi

Srbija želi dugotrajni mir, ali mir ne nastaje na progonu Srba i na politici dugih cijevi, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

On je izjavio da se, na žalost, i danas vidjelo koliko je bio u pravu kada je govorio da dijalog nije ni blizu stigao do sporazuma.

 

To je, kako je rekao, zato što kosovski Albanci nisu želi sporazum i ne žele ga, već žele nove napade i sa takvom politikom će nastaviti.

"Lagaće da žele dogovor i radiće na poniženju Srbije i zauzimanju Sjevera Kosova. Nemojte da imate iluzija da će biti drugačije", poručio je predsjednik.

 

Predsjednik Vučić je poručio da je Srbija i danas reagovala odmjereno, mirno staloženo, ali i jasno upozorila da neće tolerisati nasilje nad Srbima na KiM.

 

Beograd će, kaže, nastaviti razgovore, s tim što će način i forma tog dijaloga morati da ima smisla i da može da dovede do rezultata, a ne da se on vodi da bi se ispunilo medijsko vrijeme.

 

Srbija će se, poručio je predsjednik, uvijek dijalogom i razumom boriti protiv bezumlja, nerazumjevanja i namjere onih koji bi da ratovima, nasiljem i dugim cijevima uređuju sadašnjost i budućnost.

 

Poručio je i da je Srbija veoma ozbiljna zemlja koja ničim neće ugroziti mir, ali da će učiniti sve da zaštiti goloruko srpsko stanovništvo.

 

"A, što se Albanaca tiče, mi želimo dugotrajni mir, ali taj mir ne može da nastane na temeljima pogroma srpskog življa i političi dugih cevi, koji će da primenjuju svaka dva mjeseca zarad svoje politicke koristi", rekao je predsjednik i ponovio da se Oluja i Bljesak za vrijeme njegovog mandata neće ponoviti.

 

Tanjug