Hotel Lavina Jahorina

 

.

Cvijanović: Govedarica utjehu za poraz traži na ulici, to je plan njegovih mentora

Cvijanović: Govedarica utjehu za poraz traži na ulici, to je plan njegovih mentora

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas da nije nimalo iznenađena namjerom predsjednika SDS-a i kandidata za predsjednika Republike Srpske Vukote Govedarice da utjehu za izborni poraz traži na ulici, jer to i jeste plan B njegovih mentora iz stranih ambasada.

 

“Plan A je bio da uz pomoć tih istih ambasada, pošto-poto, osvoje pobjedu, pa makar to značilo da od Banjaluke naprave pravo tržište kapitala, kako je to godinama funkcionisalo u njihovim poznatim ‘uporištima’", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da, prema podacima CIK-a na obrađenih 93,84 odsto biračkih mjesta, vodi ispred Govedarice za 26.818 glas ili za 4,5 odsto i da je to za 20.000 glasova više nego što je nju na prošlim izborima pobijedio Mladen Ivanić.

 

"Prema podacima SNSD-a, koji unos rezultata radi brže od CIK-a, na 97,95 odsto obrađenih biračkih mjesta moja prednost iznosi 30.581 glas, dok prema najnovijem unosu na obrađenih 98,75 odsto biračkih mjesta, imam prednost od 30.368 glasova. Dakle, to su podaci, i oni su neumoljivi, a očekujem da ta razlika bude i veća", naglasila je Cvijanovićeva.

 

Ona je navela da se Govedarica više ne bori za mjesto predsjednika Republike, već za mjesto predsjednika SDS-a, te da odatle dolazi "grčevita potreba da ne prihvati realnost i da, umjesto pred organima svoje partije, stoji na ulici".

 

"Što se tiče njihovog zahtjeva da se sve broji ručno ispočetka, nemam ništa protiv da se primjenjuje sve što zakon predviđa, ali je činjenica da novac kojim su kupovali glasove i po Banjaluci i po Doboju i Bijeljini nije na opštem republičkom nivou promijenio volju birača, a po toj volji prednost koju imamo Milorad Dodik i ja, nedostižna je", istakla je Cvijanovićeva.

 

RTRS