Hotel Lavina Jahorina

 

.

Nenad Čanak podnio ostavku

Nenad Čanak podnio ostavku

Nenad Čanak, trener Partizana, odlučio je da preuzme odgovornost i podnese ostavku poslije poraza od Zadra u ABA ligi.

 

"Ja sam dao maksimum, očito nije dovoljno. Vreme je da neko drugi pokuša da uradi nešto sa ovom ekipom koja neosporno ima kvalitet", rekao je Čanak.

 

Partizan je pretrpio i peti poraz zaredom u svim takmičenjima i Čanak je odlučio da napusti klupu trofejnog beogradskog kluba.

 

Crno-bijeli su veoma dobro krenuli sezonu, u ABA Superkupu su pokazali da će biti konkurentni, a na početku regionalnog takmičenja samo su to i potvrdili.

Ipak, poslije poraza od Mornara u Baru sve je krenulo nizbrdo. Partizan je odigrao dobar meč u Valensiji, ali je na kraju izgubio, da bi u ABA ligi doživio neočekivani neuspjeh protiv Krke.

 

Tu je već krenula atmosfera da se mijenja, da bi izgubljena utakmica od ASVEL pred domaćom publikom sa produbila problem. Crno-ijeli nisu uspjeli da se izdignu ni protiv Zadra, od kojeg su doživjeli težak poraz u "Štark" areni.

 

"Odlazim zato što nemam nikakvu reakciju u odnosu na utakmice pre toga, smatram da vrijeme ide i što ranije presečem da pomognem Partizanu, mislim da je ovo trenutak. Nisam očekivao da ćemo posle poraza u Novom Mestu i od Asvela ovako izgledati pred našim navijačima. U ovom trenutku nemam šta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam svoj maksimum rada, znanja, volje. Smatram da je ovo normalan potez", rekao je Čanak.

 

B92