Hotel Lavina Jahorina

 

.

Mediji o Zvezdi: Najveća senzacija u istoriji LŠ, novi Bari…

Mediji o Zvezdi: Najveća senzacija u istoriji LŠ, novi Bari…

Trijumf fudbalera Crvene zvezde nad Liverpulom (2:0) u Beogradu izazvao je veliki odjek u regionu, Evropi i svetu, pa se tako govori o dva gola heroja Milana Pavkova i jednoj od najvećih iznenađenja u Ligi šampiona.

 

Redom u regionu svi su sa oduševljenjem preneli da su izabranici Vladana Milojevića "zapalili" Stari kontinent, a najdalje u pohvalama ide hrvatski Indeks koji navodi da je u Beogradu zabeležena jedna od najvećih senzacija u Ligi šampiona.

 

"Crvena zvezda je priredila pravi spektakl protiv Liverpula pred oko 55.000 navijaca na užarenoj "Marakani". Srpski prvak razbio je prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona i ostvario pobedu 2:0. Zvezda je tako došla do najveće pobede u svojoj istoriji od raspada bivše Jugoslavije", navodi Indeks, a onda široko nastavlja čitavu priču sa izjavama aktera, o atmosferi na stadionu, ali i velikim novcem koji je Zvezda zaradila ove sezone (oko 25 miliona).

 

Večernji list piše da je Zvezda šokirala Liverpul u Beogradu, dok Jutarnji ističe da je Milan Pavkov za osam minuta srušio Engleze.

 

"Srpski prvak stigao do jedne od najvećih pobjeda u istoriji i naneo "Redsima" prvi poraz u sezoni", glasi naslov Jutarnjeg.

 

Crnogorske Vijesti prenose da je Zvezda uradila ono što je malo ko verovao i da sada sanja prolaz u osminu finala Lige šampiona, a portal CDM da je u Beogradu pao moćni Liverpul.

O ogromnoj finansijskoj injekciji govori i sajt Kliks iz Bosne i Hercegovine, a onda o stanju na terenu ističe da je Crvena zvezda zasluženo slavila.

 

Francuski Lekip, koji je pokrenuo priču u nečasnje radnje pre gostovanja Crvene zvezde u Parizu, navodi da je Milojevićev tim sve iznenadio u meču koji su pratili iz minuta u minut na svom sajtu.

 

Naslov "Liverpul pao u Beogradu", a onda u tekstu kako taj rezultat ide korist Pari Sen Žermenu.

 

"Crvena zvezda je postigla ono što niko nije zamišljao", ističe Lekip i dodaje kako je je Zvezda u trci za prolaz iz grupe.

 

Italijanska Gazeta delo Sport kaže da se pobeda u Beogradu slavila kao 1991. godine kada je Crvena zvezda u Bariju postala prvak Evrope i kao dirigenta označava dvostrukog strelca Milana Pavkova.

 

Britanski listovi redom su razočarani igrom Liverpula, a ugledni BBC velikana sa Enfilda opisao je kao "izgubljenog" u Beogradu.

 

Sjajnu priču donosi američki ESPN, koji nastavlja temu o formiranju "zatvorene" Evropske Superlige najvećih klubova i trijumf Crvene zvezde nad Liverpulom opisuje kao pravi trenutak.

 

"Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobedu od 1991. godine i vreme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu Superligu, srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne sme da izgubi. Ta pobeda je pokazala da se za dušu fudbala vredi boriti".

 

Izvor: rts.rs