Hotel Lavina Jahorina

 

.

Snijeg, pa kiša, pa...pročitajte kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima

Snijeg, pa kiša, pa...pročitajte kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima

U ranim jutarnjim satima snijeg ili susnježica mogu padati na području Krajine. Obilnije padavine na području Hercegovine i jugozapada Bosne gdje se lokalno očekuje i do 100 litara kiše po metru četvornom. Jutarnja temperatura zraka u Bosni između 1 i 5°C, a u Hercegovini od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C, a najviša dnevna između 2 i 5°C.

 

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Od poslijepodnevnih sati prestanak padavina. U Bosni su padavine slabe. U Hercegovini može pasti između 10 i 30 litara kiše po metru četvornome. Jutarnja temperatura zraka u Bosni između 2 i 5°C, a u Hercegovini do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 8°C, na jugu do 15°C.

 

U četvrtak u većem dijelu Bosne oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od sredine dana se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura između 2 i 10°C, a najviša dnevna od 5 do 15°C.

U petak u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura između 1 i 4°C, na jugu do 8°C, a najviša dnevna od 5 do 15°C.

 

Izvor: Buka