Hotel Lavina Jahorina

 

.

Četiri osobe povrijeđene u požaru u zgradi misije Srbije u UN

Četiri osobe povrijeđene u požaru u zgradi misije Srbije u UN

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo jutros da je u zgradi Stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku izbio požar.

 

Požar je izbio oko 20 časova po lokalnom vremenu, a u njemu su u potpunosti izgorjele dvije kancelarije, izjavio je šef Misije Srbije Milan Milanović za TV Prva.

 

Prema njegovim riječima, požar su slučajno primjetili jedan od zaposlenih u zgradi i prolaznici, a vatrogasci su brzo stigli i ugasili požar.

Kaže i da su nadležne službe koje su odmah izašle na lice mjesta ustanovile da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

 

"Na sreću imamo osiguranje. Trenutno čistimo jer su prozori polupani i voda se sliva niz stepenice. Trenutno nemamo internet. U kancelarijama koje su izgorjele nalazio se samo nameštaj. Jedna kancelarija se nije koristila, a u drugoj je sjedela jedna koleginica koja će biti premještena u drugu kancelariju. Sreća je da je požar rano primjećen i da su vatrogasci brzo stigli", rekao je Milovanović.

 

Američki sajt Njujorkdejlinjuz prenio je da su u požaru koji je izbio poslije 20 sati povrijeđena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede. Zbog požara koji je izbio u zgradi, a koji je ugašen malo prije 22 sata, bila je zatvorena Peta avenija.

 

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, prije nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama. Projektovala ju je njujorška arhitektonska firma "Voren i Vetmor", koja je osmislila i stanicu Grand Central na Menhetnu. Zgrada se trenutno prodaje, a početna cijena je 50 miliona dolara.

 

Nezavisne novine