Hotel Lavina Jahorina

 

.

Ljajić: Idem iz vlade ali ću se vratiti

Ljajić: Idem iz vlade ali ću se vratiti

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić kaže da ostaje pri odluci da se povuče iz vlade poslije izbora ili rekonstrukcije, ali da bi "jednog dana mogao da se vrati".

On je u intervujuu za Kurir rekao da je glavna zamjerka njegovih protivnika u tome što je bio skoro u svim vladama poslije 2000. godine.

 

"I zato najmanje što mogu da uradim jeste da se povučem da bih jednog dana mogao da se vratim, što je jedan normalan i prirodan proces u politici", rekao je

 

On je rekao da nije razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o svojoj nedavnoj odluci da ne bude u budućoj vladi.

 

"Ne mislim da je to neka važna politička tema", izjavio je Ljajić.

Ljajić je rekao da bi, da je htio da podnese ostavku, svakako prvo razgovarao sa Vučićem i sa premijerkom Anom Brnabić "jer tako red nalaže".

 

Prema njegovim riječima, sa Vučićem uglavnom razgovara kako da privuku što više investicija, kako da se dođe do normalizacije odnosa u regionu ili do maksimalizacije turističkih potencijala Srbije.

 

On je rekao da njegovo neučestvovanje u izvršnoj vlasti "ne znači beg od politike".

 

Kako je rekao, "bio bi suviše veliki luksuz da 30 godina bavljenja politikom i borbe za jednu normalnu i pristojnu Srbiju baci pod noge".

 

"Boriću se koliko mogu protiv politike koje personalizuju Šešelj i Zukorlić, mada su te politike odavno poražene i od srpskog i od bošnjačkog naroda", rekao je Ljajić.

 

Beta