Hotel Lavina Jahorina

 

.

Srbin ubijen na Floridi nakon svađe oko psa

Srbin ubijen na Floridi nakon svađe oko psa

Srbin Slobodan Jakovljević (68) ubijen je 5. februara na Floridi, a u njega je kako se sumnja, dva hica iz pištolja ispalio komšija Stefan (25), poslije kraće rasprave zbog psa, koga je osumnjičeni šetao ulicom bez povoca!

 

Kako Blic prenosi pisanja medija s Floride, mladić koji je pucao u Slobodana Jakovljevića branio se poslije hapšenja da je hice ispalio u samoodbrani.

 

Pas bez povoca

 

Policija je saopštila da je istraga o pucnjavi u Vest Palm Biču i dalje u toku, kao i da je napadač identifikovan i da sarađuje.

 

Kako se navodi, sukob dvojice muškaraca na ulici, prema dosad prokupljenim dokazima, izbio je zbog pitbul terijera, koga je mladić koji je potegao pištolj vodio bez povoca.

 

- Ijan Stefan pucao je i ubio je mog tatu. Ne plašim se da kažem njegovo ime, on je već uradio najgore. Pošto se njegova prava poštuju i ime ne objavljuje, ja ću biti glas mog oca - objavila je na svom Fejsbuk profilu poruku Đina Bijelić Rizo, ćerka ubijenog Srbina.

 

Kako je napisala, muškarac je ubio njenog oca bez ikakvog razloga.

 

- Molim da mi neko objasni kako neko ko oholo hoda sa pištoljem i pit bulom i dalje šeta, a moj tata je na obudkciji. On je kukavica i nadam se da će njegova porodica osetiti isti bol koji je on nanio našoj. Preklinjem nadležne u Vest Palm Biču da istraže svaki trag i da zaštite žrtvu - objavila je ona.

 

Ona je navela da je njeno otac bio miroljubiv čovjek, koji bi uvijek svakome pomogao.

Traže pravdu

 

Očajna porodica Srbina je posle objave da se mladić brani time da je u Slobodana pucao u samoodbrani, pozvala nadležne da reaguju tražeći odgovore na pitanja: Kako je goloruk čovjek od 68 godina mogao da ugrozi naoružanog mladića koji uz sebe vodio puštenog pitbula?

 

U izjavi za američke medije ali na svojoj stranici na Fejsbuku ona je ispričala da je njen otac Bob, kako su ga zvali otišao u Ameriku u potrazi za boljim životom.

 

- Došao je u Ameriku u potrazi za boljim životom, prošao je dug put i time postao američki građanin. Prije oko tri godine sa svojom ženom, mojom mamom Ankom, preselio se ovde na Floridu da uživa u svom životu na jednom od najljepših mijesta u SAD. Bob je volio svoj život - rekla je Slobodanova ćerka.

 

Kroz suze ona je pozvala svoje prijatelje da se dostojanstveno oproste od njenog oca na mjestu na kom je nastradao.

 

- Ovo se dogodilo jer život je život mog oca bio u opasnosti, a ne život drugog čovjeka - kroz suze je rekla ona.

 

Njena majka Anka, samo desetak minuta prije tragedije bila je sa suprugom ispred zgrade, jer su prethodno, kao i svakog dana šetali.

 

- Ja sam otišla u kuću da se istuširam, a on se nikada više nije vratio- plačući dodala je Anka.

 

Glas Srpske