Hotel Lavina Jahorina

 

.

Hrvatski policajci pijani prijetili Srbima: "Zapalićemo vam grad"

Hrvatski policajci pijani prijetili Srbima: "Zapalićemo vam grad"

U Vrbniku na ostvru Krku došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario mještanina po glavi staklenom časom.

 

Poslije incidenta njegove kolege zaprijetile su riječima: "Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad".

 

Policija je potvrdila da se incident dogodio u noći s petka na subotu u Vrbniku, a pokrenuta je i istraga, prenosi "Index.hr".

 

"Prema zasad prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju 'Maškare 2019 Vrbnik' došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, u to vrijeme izvan službe", navodi u saopštenju policija.

 

Lakše tjelesne povrede su tom prilikom zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, dodaje se u saopštenju.

Jedan od mještana koji je i svjedok incidenta, rekao je da na karnevalu nikada prije nije zabilježen nijedan incident, a da sad, zbog istrage u vezi s incidentom koji je, kako tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju "završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku".

 

On je ispričao i da su u jednom trenutku došla četvorica policajaca, koji su pili i značkama mamili djevojke, a onda je jedan od njih, ničim izazvan, razbio čašu o glavu osobe koja je pila za šankom.

 

"U tom trenutku jedan dio publike uspijeva da otjera nasilne policijske službenike iz prostora zabave i iz Vrbnika, dok ti službenici: 'Vrbnički Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad!'", ispričao je očevidac za "Novi list".

 

"Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji je htio da mu pomogne pokušavajući da ga odbrani", dodao je on.

 

Tanjug