Hotel Lavina Jahorina

 

.

Vučić u Nišu: Leteće "đavolje kočije"

Vučić u Nišu: Leteće "đavolje kočije"

Srbija će se ponašati odgovorno, čuvaće mir i stabilnost, ali, iako živimo kao da će 100 godina biti mir, moramo da budemo spremni da se branimo, kaže Vučić.

 

Predsednik Srbije, koji prisustvuje današnjoj vojno- policijskoj paradi "Odbrana slobode" u Nišu, kaže i da su jedinice vojske i policije sve pripremljenije i opremljenije, a sve to treba da služi u svrhu odvaraćanja potencijalnih agresora na Srbiju.

 

Vučić je istakao da je budžet za odbranu nikada veći, što olakšava pozicije jednoj relativno maloj, a nezavisnoj i suverenoj zemlji da vodi nezavisnu politiku.

 

Predsednik je, nakon sastanaka sa komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima, izrazio zahvalnost svim pripadnicima MUP-a i VS koji brinu o sigurnosti i bezbednosti gradjana i koji vredno i naporno rade, verovanto, jedan od najtežih poslova u zemlji.

 

Vučić je novinarima preneo da se na sastanku razgovaralo o tri važne teme, pre svega o bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu, te da je upoznao pripadnike Vojske i policije sa izuzetno složenom političko-bezbednosnom situacijom.

 

“Srbija će da se ponaša odgovorno i ozbiljno, da čuva mir i stabilnost, ali, uz mnoge loše rečenice koje je Josip Broz imao, imao je i jednu dobru - da živimo kao da će 100 godina biti mir, ali da budemo spremni da zemlju branimo u svakom trenutku”, rekao je Vučić.

 

Takođe, bilo je reči i o tome šta država može da uradi za pripadnike vojske i policije, jer, kako je rekao, znaju koliko još muka i problema ima u vojsci i policiji. “Znamo da smo nasledili, ne ništa, nego minus od osam milijardi, a da gotovo ništa nismo imali od uniformi i tehnike. Danas je stanje sa unofrmama neuporedivo bolje”, podvukao je predsednik.

 

Podsetio je da je 2012. godine, kada je postao ministar odbrane, Ratno vazduhoplovstvi imalo dva Miga 21, koje danas zovu “mtrvački sanduk”, jer ne može da se bori ni sa kim u bliskoj borbi, kao i jedan Mig 29 koji nije mogao ni da poleti. Vučić je ukazao da je danas stanje potpuno drugačije, što će građani moći da vidite na paradi.

 

“Videćete najmoćniju prezentaciju srpskog orudja, oružja u poslednjih mnogo decenija, moćno i snažno Ratno vazdhoplovstvo i ubuduće sve snažniju PVO”, rekao je predsednik.

 

b92