Hotel Lavina Jahorina

 

.

Tragično: Unuk našao babu i djeda mrtve, ugušene dimom

Tragično: Unuk našao babu i djeda mrtve, ugušene dimom

Stanojevića (83) i njegovu suprugu Milevu (82) juče oko jedan sat iza ponoći mrtve je pronašao njihov unuk Nenad Stanojević (25) u porodičnoj kući u selu Miloševo pokraj Negotina.

Unuk je odmah pozvao komšije koje su alarmirale Hitnu pomoć i policiju i ubrzo je konstatovano da su se starci ugušli od dima koji je izbijao iz njihovog neispravnog šporeta „smederevca“. Nenad, koji živi u drugoj kući, ali u istom dvorištu s dedom i babom, koji su brinuli o njemu od njegove pete godine, ispričao je da je nekoliko puta dolazio da ih obiđe i da je sve bilo uredu.

- Obišao sam ih i u subotu oko podne i tada je bilo sve u redu. Ponovo sam u njihov deo kuće ušao oko 1.30 ujutru i naišao na stravičan prizor. Soba je bila puna dima, baba je ležala zgrčena na podu u kuhinji, a deda, koji je bio slep, u svom krevetu.

Pozvao sam komšije - vidno uznemiren prepričava njihov unuk Nenad.

On još objašnjava da je u toku dana podmetnuo cepanice ispod čunka da bi dim izlazio napolje, ali da su se, po svemu sudeći, one pomerile, pa se dim vratio u sobu.

Dok je policija radila uviđaj, oko kuće u centru sela okupile su se komšije, prijatelji...

- Lekari su potvrdili da su se Slava i Mila ugušili. Tragedija je velika. Oni su brinuli o unuku koji je zbog smetnji u razvoju završio samo specijalnu školu. Unuka, koji je rođen u Francuskoj, uzeli su kada je imao jedva pet godina jer su ga otac i majka napustili.

Njihov sin Dragan je dolazio, koliko se sećamo, pre osam godina, ali niko s njim nije u kontaktu, pa ni sin - pričaju okupljene komšije. Iako su nesrećni Stanojevići bili francuski penzioneri, koji su sebi za života napravili grobnicu, o njihovoj sahrani pobrinuće se nadležni iz mesne zajednice s obzirom na to da unuk nema para za sahranu, saznajemo u selu.

Tragična sudbina Slave i Mile, kako su ih u selu zvali, potresla je stanovnike ovog gastarbajterskog sela.

- Bili su pošteni i radni ljudi, a doživeli su da nema ko da ih sahrani. I još da stradaju ovako zajedno.

Pokušavamo preko naše ambasade u Francuskoj da obavestimo njihovog sina Dragana jer je pitanje ko će o Nenadu da brine. On nije sposoban da živi sam - komentarišu komšije.

Izvor: Alo!