Hotel Lavina Jahorina

 

.

VUČIĆ: Ustaše mi pobile cijelu porodicu, a vi tražite da kažem nešto pohvalno o Stepincu?!

VUČIĆ: Ustaše mi pobile celu porodicu, a vi tražite da kažem nešto pohvalno o Stepincu?!

Što se tiče proglašenja Stepinca za sveca, našli ste pogrešnog čoveka da pitate - rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dodajući da su mu ustaše pobile celu porodicu.

On je u sinoćnom gostovanju na nacionalnoj televiziji rekao da država Srbija i Srpska pravoslavna crkva imaju nedvosmislen stav kada je reč o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

- Pogrešnog čoveka ste našli da pitate. Ja se uvek ugrizem za jezik kad govorim o toj temi. Pa, celu moju familiju ustaše su pobile i sad tražite da kažem nešto pozitivno o čoveku koji je, u najmanju ruku, tražio izgovor za ljude koji su takve zločine počinili, rekao je šef srpske vlade.

Na pitanje dokle ćemo da ćutimo, premijer je odgovorio "dok ima smisla i postoji želja da se grade prijateljstvo i dobri regionalni odnosi“.

Ulica Mile Budaka

Vučić je odmah potom podsetio u jednom hrvatskom gradu i dalje postoji ulica Mile Budaka, jednog od osnivača ustaškog pokreta, a potom je dodao da "kod nas takvih ulica nema", što samo govori više o "njima".

Kada je reč o današnjoj poseti predsednika Tomislava Nikolića Vatikanu, premijer je rekao da za nju ne zna i dodao: "Kad da stignem."

(EPK/RTS)