Hotel Lavina Jahorina

 

.

Pogled na 1. septembar koji je najbliži istini (feat. Jelena Maćić)

Pogled na 1. septembar koji je najbliži istini (feat. Jelena Maćić)

Početak je škole.

Mediji su prepuni objava koji političar i koja stranka, koji tajkun i koja NVO su više poklonili đacima. Moj današnji zadatak trebao je biti da sumiram podatke o tome, lijepo ih upakujem i objavim.

Ne mogu!

Razlog je što sam danas na Fejsbuk profilu Jelene Maćić pročitao status koji je mnogo istinitiji i iskreniji od bilo čega što bih napisao. U njenom kratkom tekstu je esencija. Koncentrovana istina.

Jelena, istina je, piše u Srbiji i o Srbiji. Ali zar je u Republici Srpskoj drugačije?!

Zamolio sam stoga Jelenu da nam odobri da preuzmemo i objavimo taj status i uz veliku zahvalnost prenosimo ga u cjelosti bez ispravki, izmjena i dopuna.

Pa evo... Pročitajte i vi:
 

1. SEPTEMBAR
 

Školarca nemam..srecom! Nisam sigurna kako bih reagovala kada bi mi neko rekao da nema besplatnih udzbenika jer sam bila na moru..
Trudna nisam..srecom! Jer nisam sigurna kako bih reagovala kada bi mi drzava ukinula pomoc..jer ko me jebe, jebem se a o posledicima ne razmisljam. Nece valjda drzava da mi pomaze? Pa imaju oni vaznije stvari za resavati...bela kuga npr!? O tome oni tupe! Kakve bre trudnice!? Kakva pomoc?!

Malo dete nemam...srecom! Nisam sigurna kako bih reagovala kada bi mi objasnili koliko i zasto kosta obdaniste! Ko me jebe! Jel sam htela decu? E pa majko..nemoj da radis i jedi gloginje...jer ako se budes mucila da ih prehranis i pruzis im najosnovnije..ima da ti oduzmemo decu i damo ih u hraniteljske porodice! Znas...njima dajemo daleko vise para nego pomoci trudnicama i samohranim majkama...
Imas problem da zacnes?! Ko te jebe! Zato sto si nesposobna za normalno zacece ima da nam platis ohoho hiljada evrica...pa tako vise puta...

A onda...kada ostanes trudna...ima da te drzimo da se mucis..i ti..i tvoje nerodjeno dete...dok ne zatrazis carski rez! Znas..kada ga trazis...moras debelo da ga platis! Sto o trosku drzave, kad moze i ovako?

SRBIJA...ZEMLJA U KOJOJ SE NAJVISE PRICA O BELOJ KUGI...A NAJVISE RADI NA TOME DA SE RADJANJE UKINE!
NAPREDNO SRLJANJE U LEPSU BUDUCNOST!!!

DECO...SRETAN VAM POLAZAK U SKOLU! U SRBIJI...PA, NECE VAM TREBATI!
Jelena Maćić

VbV
Vijesti.in.rs
Zabranjeno je preuzimanje teksta ili dijelova teksta bez odobrenja autora!