Hotel Lavina Jahorina

 

.

Uselili se u novu kuću, unutra je bio sef, a u njemu novac, alkohol i OVA MISTERIJA (FOTO)

Uselili se u novu kuću, unutra je bio sef, a u njemu novac, alkohol i OVA MISTERIJA (FOTO)

Bračni par iz Feniksa, američka država Arizona, podelio je sa svetom neverovatnu priču. Pošto su se uselili u novu kuću, bilo je vreme da je preurede. A kada su srušili kuhinjski zid, našli su sef u kome su bile "butke" dolara, alkoholno piće i tragovi do sledeće misterije.

"Koliko znam, kuća je imalašest prethodnih vlasnika. Kada smo se uselili, našli smo šifru za sef ali ne i sam sef. Ipak, sačuvala sam šifru za svaki slučaj. Zatim smo ga našli. Izgleda kao da je 10-20 godina star. Pokušavali smo šest puta, i konačno je šifra upalila", priča žena anonimnog bračnog para.

Buljili su u sef u neverici. Vreme kao da je stajalo. Žena je pružila ruku u sef na šta je muž uzviknuo "Stani! Možda je miniran!"

I dalje se smeju tom događaju, kažu.

Novca je bilo oko 50.000 dolara, uglavnom u stotkama. 

"OK, naravno da smo prebrojali! Bilo je 51.080 dolara." Ali, to nije deo koji ih je učinio bogatima - samo bogatijima nego do tada. Pored flaše burbona iz 1960. godine marke "James E. Pepper", veoma retkog, inače.

Ali, glavna stvar je bila knjiga. "Vodič za zbunjene" E. F. Šumahera, objavljen 1977. godine. Par napominje kako nisu lovci na blago, ali stranice 1, 7, 11 i 14 sadrže nešto što izgleda kao niz tragova ili delovi mape.

U knjizi se takođe nalazila i fotografija čoveka koji liči na popularnog starog glumca Gregorija Peka, a na zadnjem delu je napisano: "Alane, imam knjigu koju moraš da pročitaš. Podvukao sam par bitnih pasusa. Tvoj prijatelj, Vinsent."

Na stranici 7 nalazio se glavni od svih tragova - staromodna kartica sa državom Arizona. Znak "X" se nalazi iznad grada Mesa. 

Podvučeni pasus poglavlja nazvan "O filosofskim mapama" ide ovako: "Jedan način gledanja na svet je kroz mapu, dakle, neki plan ili nacrt koji pokazuje gde se razne stvari nalaze."

Srbija danas