Hotel Lavina Jahorina

 

.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Mančesteru

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Mančesteru

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Mančesteru, u kojem je stradalo 22 ljudi, prenio je Tas.

 

Pripadnici terorističke organizacije Islamska država objavili su na društvenim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak.

 

U eksploziji tokom koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru noćas su poginule 22 osobe, uključujući djecu, a povređeno je 59.

 

Policijski zvaničnik u Mančesteru izjavio je da policija eksploziju tretira kao teroristički napad i da vjeruje da je napadač djelovao sam i da je poginuo u eksploziji. Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini.

 

U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uletio među pješake povređeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno.

Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Evropa se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa više terorističkih napada, počevši od napada na Šarli Ebdo u januaru 2015. godine.

 

Potom se u novembru iste godine dogodio napad na Bataklan, takođe u Parizu.

 

U martu 2016. teroristički napad dogodio se u Briselu, u julu u Nici, a za katolički Božić te godine u Berlinu. Tokom novogodišnje noći teroristički napad dogodio se u Istanbulu.

 

Arijana Grande je američka pop pjevačica i glumica. Rođena je 1993. godine. Objavila je do sada tri albuma i njenu publiku uglavnom čine tinejdžeri.

 

Navodi se i da ju je “Tajm“ 2016. uvrstio na listu 100 najuticajnijih ljudi na svijetu, kao i da ima veliki uticaj na društvenim mrežama gdje je druga najpraćenija osoba na Instagramu. Ovo je bio prvi od tri njena zakazana koncerta u Britaniji.

 

Agencije