Hotel Lavina Jahorina

 

.

Grujičić: Bez poziva neću doći na komemoraciju u Potočare

Grujičić: Bez poziva neću doći na komemoraciju u Potočare

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da bez poštovanja svih žrtava na ovim prostorima nema normalizacije života i izgradnje povjerenja. Grujičić je rekao da neće bez poziva prisustvovati godišnjici u Potočarima 11. jula, iako je bio spreman da oda poštu žrtvama.

 

On je dodao da poziv nije dobio, a da nakon poruke da nije poželjan, ne želi da se pojavljuje na komemoraciji.

 

“Ne želim da ugrožavam bezbjednost tog skupa, ali ni svoju ličnu. Nadam se da će se vremenom stanje promijeniti i da će doći vrijeme da se predstavnici svih naroda na ovim prostorima poklone žrtvama iz reda drugih naroda, jer tek tada može doći do stvaranja povjerenja i pomirenja”, kaže Grujičić.

On ističe da je načelnik svih građana Srebrenice i da će opština ispoštovati sve obaveze u vezi sa pripremom i održavanjem komemoracije u Potočarima.

 

“Nadam se da će doći vrijeme da se na ovim prostorima shvati da bez poštovanja svih žrtava nema normalizacije života i izgradnje povjerenja”, ocijenio je Grujičić.

 

Srebrenička udruženja porodica nastradalih Bošnjaka poručila su da je Grujičić nepoželjan u Potočarima.

 

Bošnjačka udruženja su prošle godine za nepoželjnog na komemoraciji u Potočarima proglasila tadašnjeg predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je godinu ranije prisustvovao komemoraciji u Potočarima kada je napadnut.

 

Zahvaljujući ličnom obezbjeđenju Vučić je prošao samo sa lakšim povredama. Za dvije godine još niko nije procesuiran za taj napad na premijera Srbije.

 

Srna