Hotel Lavina Jahorina

 

.

Ranjen odbornik DNS-a u Petrovu

Ranjen odbornik DNS-a u Petrovu

Radenko Jovanović iz Kakmuža, inače odbornik DNS-a u Skupštini opštine Petrovo, ranjen je danas kada je na njega iz puške pucao komšija Božo Simić, s kojim je, kako saznajemo, u lošim odnosima zbog međe.

 

Iz dobojske Policijske uprave rečeno je za Srnu da im je juče u 10.15 prijavljeno da je u lice čiji su inicijali R.J. pucalo lice s inicijalima B.S.

 

Navodno je pucano iz sačmarice. Jovanović je zbrinut na Odjeljenju opšte hirurgije dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", a prema riječima hirurga Zorana Matkovića radi se o lakšim tjelesnim povredama.

"Pacijent je upucan u leđa i u desnu natkoljenicu, a osim toga ima još četiri površinske rane, u kojima ima metalnih dijelova jer se vjerovatno radi o sačmarici. Nema oštećenja nerava, kostiju i mišića i zasad nema komplikacija. Riječ je o lakim povredama, ali je pacijent ipak zadržan u bolnici", kazao je Matković.

 

Duško Đurić, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Petrovo, pojedinim medijima je izjavio da je, prema njegovim saznanjima, u Jovanovića pucao njegov komšija s kojim je odranije u lošim odnosima, te da pucnjava nema političku pozadinu, nego neriješne lične odnose dvojice komšija.

 

Jovanović je navodno prije dvije godine pucao u Simića i ranio ga, a njih dvojica su prema nezvaničnim saznanjima u dugogodišnjem sukobu zbog međe.

 

Nezavisne novine