Hotel Lavina Jahorina

 

.

Dodik: Očekujemo najmanje 50 odsto glasova na predstojećim izborima

 Dodik: Očekujemo najmanje 50 odsto glasova na predstojećim izborima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da SNSD očekuje da na predstojećim opštim izborima osvoji najmanje 50 odsto glasova.

 

Dodik je sinoć u Laktašima naglasio da je cilj i pobjeda kandidata te partije na pojedinačnim funkcijama.

 

“Mislim da to neće biti teško uz motivaciju, odanost članova, uvježbanost naših ljudi koji sprovode izbore i nesumnjivi napredak koji činimo u Srpskoj”, rekao je predsjednik Republike Srpske.

 

On je naglasio da politika SNSD-a garantuje sigurnost i efikasnost na zakonodavnom, izvršnom i drugim nivoima, te da ta partija nije oklijevala da brani državne i nacionalne interese sprskog naroda. Dodik je podsjetio da je SNSD uradila i radi mnoge važne infrastrukturne projekte.

 

“Mi smo partija koja može sigurno i nesumnjivo da satima priča o tome šta je za vrijeme svog mandata učinila. Usmjereni smo ka nekim budućim poslovima, a ovdje moramo da činimo ono što je najbolje za ukupan razvoj”, rekao je Dodik.

 

On je istakao da SNSD u Srpskoj ima 183.000 članova, te da je rad stranke podržan u narodu.

“Nismo odustali od svojih ciljeva, a to je što samostalnija i konačno samostalna Srpska”, rekao je Dodik novinarima.

 

Dodik je sinoć prisustvovao Šestoj opštinskoj izbornoj konferenciji SNSD-a u Laktašima na kojoj je Ranko Karapetrović jednoglasno izabran za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a.

 

Karapetrović, koji je i načelnik te opštine, istakao je da su Laktaši izvršili finansijsku konsolidaciju i da u potpunosti izvršavaju sve svoje obaveze. On je dodao da se radi na nekoliko investicionih projekata u oblasti vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

 

“Među članovima SNSD-a vlada veliki entuzijazam i motivacija da se dalje radi i napreduje. Možda neće biti novca za velike projekte, ali biće sredstava da u svakoj sredini uradimo ono što je najnužnije”, rekao je Karapetrović.

 

Dosadašnji vršilac dužnosti predsjednika OO SNSD-a Laktaši Branislava Milekić izjavila je da je u njenom jednogodišnjem mandatu taj odbor imao zapažene rezultate, timski rad i jedinstvo.

 

“Naš kandidat za načelnika osvojio je 74,38 odsto podrške glasača, što je bio najbolji rezultat na lokalnim izborima u Srpskoj. Imamo apsolutnu većinu u lokalnoj skupštini, a uspješno smo proveli i izbore za članove savjeta mjesnih zajednica”, rekla je Milekićeva.

 

Izbornoj konferenciji OO SNSD-a prisustvovali su i drugi visoki funkcioneri te stranke među kojima i Srebrenka Golić, koja je potpredsjednik Vlade Srpske.

 

Na ovom skupu u lokalnom Domu kulture bilo je više od 270 stranačkih delegata, a prisustvovali su i predstavnici gradske vlasti, načelnici susjednih opština i koalicioni partneri SNSD-a u Laktašima.

 

Srna