Hotel Lavina Jahorina

 

.

UPORNI MEDVJED: Napao domaćinstvo kod Kneževa, usmrtio svinju tešku 170 kilograma i dva puta se vraćao po plijen

UPORNI MEDVJED: Napao domaćinstvo kod Kneževa, usmrtio svinju tešku 170 kilograma i dva puta se vraćao po plen

Porodica i meštani mesta Bregovi kod Kneževa šokirani su napadom medveda u domaćinstvu Živka Tomaševića (64).

 

Gladni medved je sinoć prvo harao po dvorištu Tomaševića, zatim je provalio u svinjac, usmrtio životinju tešku 170 kilograma, a drugu teško povredio.Živkova unuka, Danijela Knežević, za “EuroBlic” je izjavila da je medved sinoć oko 21.30 prvo lutao po dvorištu, a zatim provalio u svinjac.

 

- Prvo je usmrtio jednu svinju i vukao je. Kada je deda sišao u dvorište medved se uspravio na zadnje noge, ispuštao zvukove i krenuo na njega.

 

Deda je upalio baterijsku lampu, medved je tada spustio usmrćenu svinju i pobegao u šumu – izjavila je Kneževićeva za "EuroBlic" i dodala kako su sve ovo iz kuće gledala i četiri maloletna deteta.

 

Međutim, ovo nije bio kraj pohoda. Zver se uskoro vratila po plen.- Oko 1.30 iza ponoći ponovo se vratio po svinju koju je ostavio ali su ga galamom i lupanjem uspeli oterati, da bi u zoru ponovio pohod. Kao i ranije, nije odneo svoj plen u šumu – izjavila je Kneževićeva.

 

Ona je dodala da se svinjac u kojem se odvijao krvavi pir medveda nalazi 10 metara od porodične kuće.

 

Osmočlana Živkova porodica sa zebnjom čeka sledeću noć s obzirom na upornost koju je medved pokazao i da u drugoj štali imaju još ovaca, krave i telad, te da nemaju čime da brane vlastitu imovinu.

 

- Lovci za sada nisu pokazali interesovanje da krenu u hajku za medvedom. Zar je važniji njegov život od života naše porodice - pita Danijela Knežević.

 

Blic