Hotel Lavina Jahorina

 

.

Uhapšeni Prijedorčani kilogram heroina krili u filteru za vazduh

Uhapšeni Prijedorčani kilogram heroina krili u filteru za vazduh

Prijedorčani Vanja Vuković (32) i Nemanja Matijaš (34) uhapšeni su u Banjaluci nakon što je policija pretresom "pasata 5" u kojem su bili pronašla oko kilogram heroina čija se vrijednost procjenjuje na oko 50.000 KM.

 

Nezvanično saznajemo, da je droga pronađena u filteru za vazduh. Izvor blizak istrazi je kazao da je policija ovaj dvojac pratila duže vrijeme jer je imala informaciju da prevoze drogu.

 

- Osumnjičeni su drogu namjeravali da preprodaju. Policija je to saznala i pratila ih. Iskorišten je pogodan momenat pa je vozilo u kojem su bili presretnuto i kontrolisano u srijedu. U vazdušnom filteru pronađeno je pakovanje heroina - kazao je izvor blizak istrazi.

 

Prema njegovim riječima, nastavlja se istraga da se utvrdi gdje i kako su osumnjičeni nabavili drogu te da li su je planirali prodati određenoj osobi koja se bavi daljim rasturanjem narkotika ili su je oni planirali rasturati na ulici.

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopštili su da su uhapsili Vukovića i Matijaša zbog šverca droge. - Osumnjičene V. V. i N. M. teretimo za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Prilikom hapšenja pretresom vozila koje su koristili pronađeno je 944,80 grama heroina čija je tržišna vrijednost oko 50.000 KM - saopštili su iz MUP-a RS.

 

Dodali su da je akciju izvela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa Policijskom upravom Prijedor.

 

Osumnjičeni Vuković i Matijaš juče su popodne, nakon ispitivanja u policiji, predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka po čijem nalogu je i izvedena akcija hapšenja.

 

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" njihovo saslušanje u Tužilaštvu nije bilo završeno.

 

Poznati policiji

Vanja Vuković i Nemanja Matijaš poznati su policiji po činjenju krivičnih djela. Vuković je 2007. godine osuđen na 30 mjeseci zatvora zbog podmetanja eksploziva pod automobil bivšeg načelnika Odjeljenja za suzbijanje narkotika u tadašnjem Centru javne bezbjednosti Banjaluka Gorana Mikanovića.

 

Prema toj presudi Vuković je za postavljanje eksploziva dobio 500 maraka. U presudi se navodi da su ovaj napad dogovorili Marko Momić i Nenad Kokanović. Momić je kasnije odustao od postavljanja eksploziva pod vozilo, ali je angažovao Vukovića koji je pristao to da uradi.

 

Glas Srpske