Hotel Lavina Jahorina

 

.

Vatra prijeti kućama i pomoćnim objektima u Foči

Vatra prijeti kućama i pomoćnim objektima u Foči

Vatrogasci, policija i mještani pokušavaju da lokalizuju požar u Handićima, na oko tri kilometra od Foče, koji se brzo širi i prijeti da ugrozi kuće i pomoćne objekte.

 

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča, koja je angažovala obje kamion- cisterne i jedno malo vozilo, rečeno je da gore livade i stogovi sijena, voćnjaci, šuma i rastinje, a da širenju vatre pogoduje jak i vruć vjetar.

 

Fočanskim vatrogascima u pomoć su pritekle kolege iz susjedne opštine Foča-Ustikolina u Federaciji BiH (FBiH), pripadnici policije i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na dijelu ispod magistrale prema rijeci Drini, a vjetar ga je prenio preko magistrale.

 

U opasnosti je bio i privredni objekat "Boletus", koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali.

 

Objekat je odbranjen, ali se vatra brzo širi uz brdo, prijeteći kućama u gornjem dijelu sela.

 

Zbog požara je dvadesetak minuta bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, ali je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

 

Srna