Hotel Lavina Jahorina

 

.

Bračni par iz Sokoca PRONALAZI izgubljene stvari: Vratili 3.000 evra, a zauzvrat dobili samo „hvala“

Kupac koji u žurbi bilo šta ostavi ili zagubi na kisoku bračnog para Vukojičić sa Sokoca može biti siguran da će mu sve uredno biti vraćeno.

 

Draženko i Dragana Vukojičić su već navikli da stalno nalaze izgubljene stvari u svom malom kiosku, ali im nikada nije palo na pamet da bilo šta zadrže, iako bi, sume novca koje su se do sada zaturile u nagomilanim novinama, dovele u iskušenje i najveće poštenjačine.

 

Iako mu nije bitna nagrada Draženko kaže da ga malo ga razočaralo kada je jedna sugrađanka iz Australije, nakon što joj je vratio novčanik u kojem je bilo 3.000 evra, samo rekla „hvala, spasio si me“.

 

- Tako je nedavno jedan gastarbajter iz Nemačke, ushićen što se vratio u rodni grad iz tuđine, slučajno ispustio pozamašnu sumu novca dok je kupovao karticu za mobilni telefon. Pre toga je bio na pumpi i u trgovini, a potom je kod nas navratio oko deseta časova. Tih dana su bile velike vrućine, pa je supruga Dragana zatvorila kiosk oko podne kad najviše upekne - priča Draženko.

 

Ubrzo ih je pozvao prijatelj, koji sticajem okolnosti poznaje gastarbajtera iz Nemačke.

 

On je ispričao šta desilo i zamolio ih da pogledaju da novac slučajno nije u kisoku iako je gastarbajter bio uveren da mu je novac ispao na pumpi i da ga je neko već našao.

- U kiosku imam video nadzor pa sam upalio kamere da vidimo šta se desilo, ali je kao u inat nešto bilo u kvaru. Međutim, supruga je preturila po novinama i našla 600 evra koje su zapale među ukrštenice. Novac smo vratili, a supruga je dobila kao nagradu 50 evra - navodi Draženko.

 

On kaže da prvo što se pita kada nađe novac jeste o kome se radi i koliko mi je taj novac potreban.

 

- Jedan dečko koji je puka sirotinja izgubio je 100 KM. Hodao je po gradu očajan i pričao šta mu se desilo. S obzirom da je bio kod nas pretražili smo kiosk, našli pare i vratili mu - kaže naš sagovornik. I sam je kaže široke ruke i nije mu žao potrošiti pare na kafanu, ali kad izgubi marku ne može da je prežali.

 

- Nedavno sam izgubio dve marke pa mi je bilo krivo, a mogu misliti kako je nekom kad izgubi veći iznos. Uvek me obraduje ushićenje ljudi kada im vratim izgubljeno. To je kao da im dajem novu nadu - kaže Draženko, koji je po zanimanju savezni kontrolor suđenja u fudbalu, a zimi oblači odelo Deda Mraza i deli deci paketiće.

 

Dodaje da je svoja dva sina naučio da budu vredni i pošteni i da nikada tuđe ne zadržavaju za sebe.

 

„Opasan momak“ zaboravio telefon

 

Draženko kaže da su na kiosku osim novca često pronalazili telefone, ključeve od stana i automobila, naočale.

 

- Jednom je jedan opasan momak iz našeg kraja ostavio telefon na kiosku. Bila je to napeta situacija niti se smeš javiti niti ga uzeti u ruke - kroz smeh nam priča Draženko.

 

Blic