Hotel Lavina Jahorina

 

.

SINOVI SU MI ISKLIZNULI IZ RUKU: Potresna ispovest oca sirijskih dječaka koji su se udavili u Turskoj! (FOTO) (VIDEO)

SINOVI SU MI ISKLIZNULI IZ RUKU: Potresna ispovest oca sirijskih dečaka koji su se udavili u Turskoj! (FOTO) (VIDEO)

- Držao sam svoju suprugu za ruku, ali deca su mi jednostavno iskliznula, pokušali smo da se držimo za brod, ali bio je mrak i svi su vrištali - rekao je skrhani otac dečaka koji su se udavili u Turskoj

Abdulah Kurdi, otac dva dečaka čija tela su isplivala na plaži u Turskoj, opisao je stravičan trenutak kada su mu deca iskliznula iz ruku dok je on vrištao i tražio pomoć. Mali Ajlan (3) i Galip Kurdi (5) bili su na brodu prepunom migranata koji beže od rata u Siriji, kada se ubrzo prevrnuo na putu ka grčkom ostrvu Kos.

Oba dečaka udavila su se u moru zajedno sa svojom majkom Rehan, dok je njihov otac Abdulah preživeo. On je danas stigao u mrtvačnicu u gradu Mugla kako bi rekao svoje poslednje “zbogom”.

- Moja deca bila su najlepša deca na svetu, divna. Sada sve što želim jeste da sednem na grob svoje supruge i dece – rekao je skrhani Abdulah.

Ajlan i Galip nisu imali pojase za spasavanje i nisu imali nikakve šanse kada se u gluvo doba noći prevrnuo čamac, 30 minuta nakon što je otplovio iz odmarališta u Bodrumu. Svih 17 putnika upalo je u more, i ako je more bilo mirno, Galip i Ajlan su se udavili.

Držao sam svoju suprugu za ruku, ali deca su mi jednostavno iskliznula, pokušali smo da se držimo za brod, ali bio je mrak i svi su vrištali – rekao je Kurdi.

Pogledajte video:

 

 

Telegraf