Hotel Lavina Jahorina

 

.

Pretresi u Foči: Zbog pranja novca uhapšeno 11 lica

Pretresi u Foči: Zbog pranja novca uhapšeno 11 lica

Policijski službenici Policijske Uprave Foča nastavili su aktivnosti u sklopu operativne akcije kodnog naziva 'Dojave', te tom prilikom uhapsili 11 osoba.

 

"Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres na 12 lokacija i to 11 na području teritorije opština Foča i jedan pretres na teritoriji FBiH Bosansko Podrinjskog kantona,opština Foča, kojom prilikom je lišeno slobode 11 lica, za koja postoje osnov sumnje da su počinili krivična djela Prevare i Pranje novca", saopšteno je iz PU Foča.

 

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji će biti predmet vještačenja.

Sva lica, koja su lišena slobode, nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se vrši kriminalistička obrada.

 

Iz PU Foča su saopštili da je broj oštećenih ovim krivičnim djelima preko 1.300 lica koja se nalaze na prostoru bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope, a protivpravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih lica pribavili izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 800.000 konvertibilnih maraka.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju krivičnih djela Prevare i Pranja novca, kao i identifikovanju ostalih izvršioca i oštećenih lica ovim krivičnim djelima.

 

Nezavisne novine