Hotel Lavina Jahorina

 

.

Detalji akcije “Dojava”: Bahatili se zaradom od kladioničarskih prevara

Detalji akcije “Dojava”: Bahatili se zaradom od kladioničarskih prevara

Među 12 muškaraca, uhapšenih u nastavku akcije “Dojava” u režiji fočanske policije, a koji su osumnjičeni da su ojadili više od 1.300 lakovjernih kladioničara i tako ukupno “zgrnuli” oko 800.000 maraka, ima i onih koji su se, doslovno, bahatili parama koje su “zaradili”.

 

Otkriva to izvor “Nezavisnih” upućen u dešavanja u Foči, te ističe da Pojedinci iz ove kladioničarske mafije nisu ni najmanje krili da za štednju nemaju potrebe, otkriva izvor “Nezavisnih novina”.

 

“Pretežno su u pitanju mlađi momci. Kada bi vikendom izašli u kafiće ili diskoteku, bukvalno su pokazivali svoju ‘finansijsku moć’. Naručivali bi najskuplja pića, viskije paprenih cijena, naočigled njihovih sugrađana kojima je bitan svaki fening”, pojašnjava navedeni izvor.

 

U nastavku akcije “Dojava” uhapšeni su Vladan Živanović, Dejan Simović, Nikola Šolaja, Jasenko Muminović, Milan Kovač, Nemanja Vladičić, Milan Jokanović, Miljan Krsmanović, Radojica Radović, Milivoje Elez, Ivan Đukić, te Predrag Mandić.

 

Policija ih tereti da su varali unazad godinu do tri godine, te da je svaki od njih, putem društvenih mreža, “zaradio” više od 50.000 KM.

 

Izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje istrage, potvrdio je da je princip na koji su djelovali identičan onom kojim su se služili osumnjičeni koji su početkom juna pali u akciji “Dojava”.

 

Za neku utakmicu uzeli bi više mogućih ishoda. Na primjer, da će domaćin pobijediti ili da će gost pobijediti, da će biti neriješeno. Ishode putem društvenih mreža zatim šalju lakovjernim kladioničarima.

Zauzvrat dobijaju pare i, naravno – jedan ishod utakmice biva tačan.

 

Oni koji su izgubili, bivaju blokirani na društvenim mrežama, a onaj ko bi “prošao”, tada stekne dodatno povjerenje u dojavljivače, navodno, tačnih rezultata.

 

Iz Policijske uprave Foča u petak su potvrdili da su, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, nastavili akciju, te da je pretreseno 12 lokacija.

 

Uhapšenu dvanaestoricu terete za prevare i pranje novca.

 

Precizirali su da je oštećeno više od 1.300 lica, koja žive na prostoru bivše Jugoslavije, ali i zemalja zapadne Evrope.

 

Istraga se nastavlja i moguće je da će biti identifikovano još osumnjičenih, ali i ojađenih kladioničara.

 

Fočanska policija je, podsjetimo, početkom juna uhapsila 17 Fočaka zbog sumnje da su prevarili više od 300 kladioničara, kojima su uzimali pare, a zauzvrat im putem Facebooka i drugih društvenih mreža slali navodno namještene utakmice.

 

Tada je objavljeno da je šteta višemilionska, te da je u tom prvom navratu zaplijenjeno pet skupocjenih automobila marke audi, BMW i pasat, kao i više telefona i ostalih predmeta.

 

Nezavisne novine