Hotel Lavina Jahorina

 

.

Haos u centru Sarajeva: “Švajcarci” upali u banku, jednoj ženi pozlilo

Članovi Udruženja korisnika kredita “Švajcarac BiH” opet su danas blokirali poslovnicu “Addiko” banke, koja se nalazi u sarajevskoj ulici Ferhadija.

 

Prava drama odvija se od jutros u centru Sarajeva, a štediše su u jednom trenutku odlučile upasti u banku. Na ulazu je došlo do naguravanja sa pripadnicima obezbjeđenja u banci, a jednoj ženi je i pozlilo.

 

Kako je rečeno, štediše na ovaj način još jednom žele ukazati na problem građana koji su dizali kredite koji su povezani sa švicarskim franakom u nekadašnjoj “Hypo” banci, koja danas nosi ime “Addiko bank”.

Stigli su pripadnici policije i Hitna pomoć. Ista akcija najavljena je u još nekoliko gradova u BiH.

 

– U ovoj borbi pravde i istine protiv nepravde i kriminala, a na ovakav način borbe udruženje će se ubuduće širiti i boriti svim radnim danima. Mi drugog načina nemamo. Jedini koji nam u ovoj našoj časnoj borbi pomažu su časni mediji jer zakonodavcima i vladama su bitniji kreditni novci banaka od svojih građana koje bi oni i trebali da štite kako im i nalaže Ustav BiH, kao i data zakletva pri preuzimanju dužnosti – kazao je Kemal Duraković, predsjednik Udruženja Švajcarac.

 

Članovi Udruženja Švajcarac još uvijek čekaju zakon koji bi omogućio konverziju u konvertibilne marke.

 

Avaz