Hotel Lavina Jahorina

 

.

Godinama živi u bunkeru, mještani tvrde zbog svađe s roditeljima

Godinama živi u bunkeru, mještani tvrde zbog svađe s roditeljima

Samo par stotina metara od ceste u bunkeru na Romaniji godinama živi Nada Koprivica. Oni Romanijci koji je i vide kažu da malo s kim želi da komunicira.

 

U kontakt sa njom su pokušali da stupe i novinari Alternativne televizije, ali bezuspješno.

 

Oni koji i vide Nadu, s vremena na vrijeme, pričaju da se posvađala sa roditeljima, jer joj nisu dali da u kuću unese psa, pa je sad sa njim i njegovim mladunčadima u vojnom bunkeru. Drugi kažu da to nema veze, da je žena samotnjak koji voli prirodu, a ne civilizaciju.

 

"Viđam je često, ona tu boravi, pet-šest godina, živi u ovom bunker od JNA, tu stanuje, kako se hrani, šta radi, ja stvarno ne znam, vidim je često bere šumske jagode, to je to. – Je li komunikativna? – Pa, onako, šta ja znam, više je asocijativna, kad primjeti ljude, ona se skloni, bježi u šumu i tako", rekao je šumar Bojan Abazović.

 

"Svaki dan prolazim tuda i viđamo se, dobar dan, dobar dan i ništa drugo. Kažu da ima muža i kćerku i da je ona fakultetski obrazovana, e sad šta je bilo, kako je bilo i što je tu došla da živi sama, ne znam", rekao je Risto Valjarević.

Radomir Antonić mogao bi da se nazove njenim prvim komšijom. Kaže da je miroljubiva i da se na nju već navikao. I dalje ga čudi da je odlučila da živi u zemlji.

 

"Čudno jeste, čudno, ali niko tu ne obraća pažnju puno, ona je stalno tu" kaže on i dodaje da je prije godinu i po, dvije, dolazila kod njega po vodu, ali da u zadnjevrijeme ne dolazi.

 

Pričaju Romanijci da je viđaju sa kesama hrane. Nagađaju da ima i neku penzijicu. Baš to ih i čudi da i pored primanja živi u bunker i to na debelim romanijskim minusima.

 

(NN, ATV)