Hotel Lavina Jahorina

 

.

Italija bez Mundijala prvi put poslije 60 godina!

Italija bez Mundijala prvi put poslije 60 godina!

Istorijsko čudo se dogodilo u Milanu i definitivno ćemo gledati SP bez Italije. I to prvi put još od 1958, poslije tačno 60 godina “azura” neće biti na završnoj planetarnoj smotri.

 

Ni šmekerski potez legendarnog Bufona uoči meča i aplaudiranje himni rivala dok su se čuli zvižduci sa tribina, ni karakteristično emotivno pjevanje himne, ni brojni napadi, ništa nije pomoglo Italijanima da nađu put do Rusije.

 

Tamo će borbeni Šveđani koji su priredili jednu od najvećih senzacija i zahvaljujući golu Johansona iz prvog meča, za ukupnih 1:0 u ovom dvomeču baraža, napravili čudesan uspjeh. Upravo je junak ove senzacije morao da napusti teren u 19. minutu revanša zbog povrede.

Djelovalo je kao da “azuri” ne bi zatresli mrežu i da se igrala još jedna utakmica… Napadali su sve vrijeme, redale su se šanse, ali bez prave završnice. Propustio je i sudija La Hoz da bar jednom u tri situacije pokaže na penal, dva puta za “vikinge”, jednom za Italijane, a mogao je.

 

Šutirali su i promašivali Kandreva, El Šaravi, Florenci, ko god da je pokušao. Međutim, četvorostruki svjetski šampion je završio na koljenima i selektor Đampjero Ventura će sigurno ekspresno biti smijenjen.

 

A, heroji su golman Olsen, Lustig, Lindelof, Grankvist, Augustinson, Kleson, pomenuti Johanson, Larson, Forsberg, Berg, Toivonen, Telin, Roden, Svenson i selektor Jane Anderson.

 

(Blic)