Hotel Lavina Jahorina

 

.

Dodik: Proglasio bih Izetbegovića personom "non grata" u Srbiji

Dodik: Proglasio bih Izetbegovića personom "non grata" u Srbiji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da BiH neće priznati nezavisnost Kosova, jer RS na to nikad neće pristati i dodao da je njegovo mišljenje da bi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nakon jučerašnje izjave, trebalo da postane persona "non grata" u Srbiji.

 

"Ovo je ozbiljan udarac Srbiji kao državi i politici Srbije, bez obzira da li je vlast ili opozicija. Bakir je rekao da ne priznaje ništa što je Srbija i neki odnos prema takvim izvajama mora postojati. Ako bih se ja pitao, ne želim da napravim nikome nijedan problem, ali Bakir najmanje posle ovoga treba da bude persona non grata u Srbiji", rekao je Dodik za TV Prva.

Ističe da je to njegovo mišljenje i da ne želi ništa da sugeriše Srbiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

"Vučić ima autentičnu politiku, a što se mene tiče, mislim da je krajnje vreme da se uzvrati tom merom. Ovo je u kontinuitetu, Srbija stalno šalje poruke da želi da poboljša odnos, Vučić stalno govori da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za normalizaciju stanja u regionu, a onda dođe Bakir, pa kamenuje Vučića, tuži ga međunarodnom sudu bez osnova, a sada bi da menja karte...", kaže Dodik.

 

Dodaje da se Izetbegović sa mržnjom odnosi prema Srbiji, a da bi svaki političar morao da vodi računa o dobrim odnosima.

 

RTS